&

CHC 1 - ODC 1

ODC wint eenvoudig van CHC

ODC heeft ook de tweede competitiewedstrijd met grote cijfers gewonnen. In Den Bosch hadden de tricolores geen kind aan CHC en werd eenvoudig met 1 - 5 gewonnen. Aerd van Brunschot was met twee treffers de grote man. Ido Pijenburg, Joep van der Meijden en Dirk van der Struijk (vanaf de stip) waren de andere doelpuntenmakers. ODC is daarmee één van de vijf ploegen in de derde klasse C met zes punten uit twee wedstrijden.

Na de zevenklapper tegen Zwaluw VFC van vorige week wachtte voor ODC de uitwedstrijd tegen het Bossche CHC. Trainer Goeran van den Heuvel kon daarin geen beroep doen op zijn geblesseerde spits Remco Schellekens. In zijn plaats speelde Aerd van Brunschot en die beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet zoals nog zou blijken. ODC kwam uitstekend uit de startblokken. Willem van de Kerkhof had na twee minuten al kunnen scoren mag zag zijn inzet van dichtbij over het CHC-doel gaan. Na zeven minuten kwam ODC verdiend aan de leiding. Van de Kerkhof lanceerde Aerd van Brunschot die inschoot waarna Ido Pijnenburg de bal van richting veranderde en CHC-doelman Arnold Hofmans het nakijken had: 0 - 1. Even later stond het 0 - 2 na een mooie aanval waarbij Sjoerd van Lokven de man van de assist was en Van Brunschot snoeihard afrondde. ODC was in het vervolg van de eerste helft veel sterker dan de Bossche opponent maar drukte dat niet in meer doelpunten uit hoewel er volop kansen waren. Joep van der Meijden raakte nog een keer de lat en een schot van captain Roel van Lokven kwam vlak voor de pauze buiten bereik van Hofmans op de paal.

Na de thee gooiden de tricolores de wedstrijd snel in het slot. In de 51e minuut werd balverlies in de Bossche defensie afgestraft. Sjoerd van Lokven stuurde daarbij Van der Meijden weg en die maakte het koelbloedig af: 0 - 3. Na een snelle tegenaanval maakte Aerd van Brunschot er een dikke tien minuten later 0 - 4 van waarbij Paul Smulders de aangever was. Niet veel later werd Van de Kerkhof binnen de zestien neergelegd door Hofmans en wees de arbiter naar de stip. Dirk van der Struijk schoot de toegekende penalty feilloos binnen: 0 - 5. In de laatste 20 minuten verslapte de concentratie anders waren er nog wel meer Boxtelse treffers gevallen. In het laatste kwartier viel er nog wel een goal maar dat was de eretreffer van de thuisploeg binnengeschoten door Alvin van der Heijden. Daarmee stond de 1 - 5 eindstand op het scorebord. Een bijzonder feitje viel nog te noteren in de slotfase toen Stein en Noud van Brunschot in de ploeg kwamen en er met Aerd erbij drie broers bij ODC 1 in het veld stonden.

Met 4 andere clubs voert ODC nu de ranglijst aan met 6 punten uit 2 wedstrijden. Één van die clubs is Real Lunet. Volgende week zondag 18 september gaan de tricolores daar op bezoek.