&

Haarsteeg 1 - ODC 1

ODC 1 complete offday in Haarsteeg

ODC heeft zondag 6 november geen beste beurt gemaakt. Tegen laagvlieger Haarsteeg werd met maar liefst 4 - 0 verloren. Het was een wedstrijd waarin de tricolores meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander liepen te voetballen. Bij winst had ODC op kop kunnen komen maar door de nederlaag is de ploeg afgezakt naar de derde plaats. De achterstand op de nummer één blijft echter twee punten.

De laatste keer dat Haarsteeg en ODC elkaar in competitieverband in Haarsteeg troffen was in het seizoen 2007/2008. Toen won de thuisploeg – die dat jaar kampioen werd in de derde klasse C - met 2 - 1. Op papier zou het dit seizoen voor ODC geen probleem moeten zijn. De tricolores doen het namelijk goed en zijn bovenin te vinden, terwijl Haarsteeg vooraf tweede van onderen stond met slechts 5 punten uit 8 wedstrijden. Trainer Goeran van den Heuvel kreeg voor de wedstrijd een flinke tegenvaller te verwerken. Linkerspits Joep van der Meijden bleek namelijk niet inzetbaar vanwege een knieblessure. Daardoor schoof Lex van de Biggelaar door naar de voorste linie. ODC begon goed aan de wedstrijd. In de 5e minuut leek het al 0 – 1 te worden. Na een mooie aanval over links bereikte Van de Biggelaar spits Remco Schellekens die de bal van dichtbij binnenschoot. De treffer werd echter wegens buitenspel afgekeurd. ODC was vervolgens veel sterker maar creëerde weinig kansen omdat de bal te vaak op beslissende momenten onnauwkeurig werd afgespeeld. Daardoor bleef Haarsteeg in de wedstrijd en kreeg het in de omschakeling zelfs wat kleine mogelijkheden.

Na de pauze bleef ODC grossieren in slordigheden en ontbrak bij meerdere spelers ook nog de broodnodige beleving. Iedereen leek te denken dat het wel goed zou komen. Maar dat bleek een verkeerde gedachte want vijf minuten na rust profiteerde Haarsteeg. Spits Joost Aloserij werd van achteruit gelanceerd en oog in oog met Jordy van der Zande maakte hij geen fout: 1 - 0. Dat doelpunt gaf Haarsteeg vleugels want opeens lukte er bij de thuisploeg veel meer dan voor de pauze. Bij ODC lukte vrijwel niks meer en de ploeg leek vooral tegen zichzelf te voetballen. Door een miscommunicatie in de Boxtelse verdediging kwam Haarsteeg in de 55e minuut op 2 - 0 via een treffer van Rick van de Griendt. Trainer Van de Heuvel bracht met Aerd van Brunschot en A-junior Batuhan Evliyaoglu nog twee verse aanvallers maar ook dat mocht niet baten. Omdat ODC alles op de aanval gooide, ontstond er achterin ruimte en daar profiteerden de gastheren in de slotfase optimaal van. De geslepen Aloserij tekende voor de 3 - 0 terwijl Dave Treuren de 4 - 0 eindstand op het scorebord zette.

Door het verlies zakt ODC naar de derde plaats. Het goede nieuws is dat de achterstand op koploper LONGA twee punten blijft omdat de Tilburgers verloren van TGG dat nu tweede staat. Volgende week zondag 13 november gaan de tricolores in Udenhout op bezoek bij SVSSS. Hopelijk zien we van de kant van de Boxtelse ploeg dan iets meer beleving en overtuiging.