&

Nevelo 1 - ODC 1

Eindelijk weer drie punten voor ODC

ODC zondag 4 december heeft eindelijk weer eens gewonnen. Na twee nederlagen en een gelijkspel in de afgelopen drie wedstrijden, werd hekkensluiter Nevelo op eigen veld met 2 - 5 geklopt. Binnen een kwartier stond het 0 - 3 door treffers van Lex van de Biggelaar, Sjoerd van Lokven en Remco Schellekens. Daarna haperde de Boxtelse doelpuntenmachine. Na rust scoorden Anwar Lafhailat en opnieuw Sjoerd van Lokven maar moest een slordig spelend ODC ook toestaan dat de thuisploeg twee keer kon scoren.

Na drie wedstrijden met puntverlies op rij had de ploeg van trainer Goeran van den Heuvel wat recht te zetten op bezoek bij hekkensluiter Nevelo. Vanaf het begin was al duidelijk dat ODC weinig te duchten had van de Oisterwijkers. Na 10 minuten lag de bal voor de eerste keer in het net. Een voorzet vanaf links werd door Remco Schellekens slim verlengd op Ido Pijnenburg die op zijn beurt Lex van de Biggelaar bediende. De jongeling werkte de bal vervolgens knap met de binnenkant van de voet binnen: 0 - 1. Twee minuten later werd Sjoerd van Lokven diep gestuurd. Zijn inzet werd door Nevelo-keeper Floris Verdonschot helemaal verkeerd beoordeeld waarna de bal rustig het doel in hobbelde: 0 - 2. Binnen het kwartier werd het ook nog 0 - 3 toen Schellekens goed voorbereidend werk van Van de Biggelaar via de binnenkant van de paal afrondde. Het resterende deel van het eerste bedrijf namen de tricolores gas terug. Als het tempo wat hoger had gelegen hadden er nog wel meer treffers kunnen vallen. De inspiratie om de tegenstander helemaal kapot te spelen leek echter te ontbreken.
Na de pauze maakte Anwar Lafhailat er al snel 0 - 4 van door een vrije trap rond de zestien met links knap in de hoek te schieten. Er kwamen nog meer Boxtelse kansen maar Schellekens en invaller Bas Verkaik hadden het vizier niet op scherp staan. Ook slopen er steeds meer slordigheden in het spel van ODC. Nevelo profiteerde na een klein uur spelen van een foutieve terugspeelbal. Job Viellevoye pikte de bal op en kon met een boogbal de stand terugbrengen tot 1 - 4. Niet veel later was de marge al weer vier toen Sjoerd van Lokven op aangeven van Schellekens raak schoot (1 - 5). Maar de tricolores bleven grossieren in slordigheden en in de 68e minuut haalde de thuisploeg daar voor de tweede keer voordeel uit. Dit keer was het Thom van de Bijgaart die doelman Jordy van der Zande met een boogbal verschalkte (2 - 5). In het resterende deel van de wedstrijd kreeg ODC nog een paar honderd procent kansen maar de Boxtelse spitsen waren niet scherp genoeg in de afronding waardoor het uiteindelijk bij 2 - 5 bleef.

Door de zege blijft ODC derde op de ranglijst. Omdat koploper LONGA gelijkspeelde is de achterstand op de Tilburgers geslonken van zeven naar vijf punten. Deze achterstand kan volgende zondag 11 december nog verder afnemen. LONGA komt dan namelijk op bezoek bij ODC. De wedstrijd op sportpark Molenwijk begint zoals altijd om half 3.

Auteur :Sjef Engelbart