Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ODC 1 - Longa 1
 

 

ODC op de valreep nog naast koploper LONGA

ODC kan met een redelijk goed gevoel de winterstop in. Koploper LONGA leek in Boxtel met 2 – 1 te gaan winnen maar Remco Schellekens stak daar een stukje voor. Diep in de blessuretijd tikte de spits de verdiende 2 – 2 binnen. Eerder had Bas van der Pasch al een 0 – 1 achterstand ongedaan gemaakt. Door het gelijke spel gaan de tricolores als nummer drie de winterstop in en blijft de achterstand op de koploper vijf punten.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop moest ODC het op eigen veld opnemen tegen koploper LONGA. De achterstand vooraf bedroeg vijf punten. Trainer Goeran van den Heuvel kon geen beroep doen op zijn geblesseerde doelman Jordy van der Zande waardoor Robbie Roelofs onder de lat stond. Het was ook de wedstrijd van het weerzien met oud ODC-keeper Teun van Gestel die tegenwoordig bij de Tilburgers het doel verdedigt.

De eerste kans viel na zeven minuten te noteren toen Ido Pijnenburg op rechts zijn tegenstander het nakijken gaf en de bal voor het doel gooide. Remco Schellekens zag zijn schot vervolgens over gaan. Even later kreeg ook Bas Verkaik een goede mogelijkheid maar hij liet zich gemakkelijk wegzetten door een LONGA-verdediger. Rond het half uur was Bas van der Pasch dicht bij de openingstreffer. Teun van Gestel redde echter knap op de kopbal van de Boxtelse verdediger. LONGA had tot dan toe aardig wat balbezit gehad maar tot echte kansen was het voor de gasten nog niet gekomen.

Na de pauze drong ODC verder aan. Verkaik kreeg al snel een goede kopkans op aangeven van Pijnenburg. Hij verzuimde echter om er iets goeds mee te doen. LONGA loerde naarmate de 2e helft vorderde steeds meer op omschakelmomenten. Na een dik uur spelen gaf de ODC-defensie Mustapha Houba te veel ruimte. Met een simpele schijnbeweging zette de Tilburger zich vrij voor doelman Roelofs en rondde hij knap af: 0 - 1. De tricolores zetten na de achterstand snel de knop om. Binnen zes minuten viel de verdiende gelijkmaker. De hardwerkende Pijnenburg leverde vanaf links wederom een bruikbare voorzet af waarna de mee opgekomen Van der Pasch de bal snoeihard binnenschoot: 1 - 1. ODC wilde er op en er over gaan maar wederom profiteerde LONGA van de geboden ruimte aan de andere kant. Want in de 80e minuut zette Otis Lalihatu zijn ploeg opnieuw op voorsprong na aarzelend optreden in de Boxtelse verdediging: 1 - 2. In de tijd die nog resteerde ging ODC alles of niks spelen. Trainer Van den Heuvel bracht met A-junior Yassine Rouadi nog een extra aanvaller. LONGA werd meer en meer onder druk gezet maar kreeg in de blessuretijd ook de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De gasten speelden het echter niet goed uit waardoor er een buitenspelsituatie ontstond. In de tegenaanval viel aan de andere kant de niet meer verwachte maar wel verdiende 2 - 2. In de doelmond kwam de bal bij Schellekens die aannam en van dichtbij doelman Van Gestel klopte.

Door de late gelijkmaker gaat ODC toch nog met een goed gevoel de winterstop in. De achterstand op koploper LONGA is nog steeds 5 punten en daarmee te overzien. Op 29 januari wordt de competitie in Vught hervat met een uitwedstrijd tegen Zwaluw VFC.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


11-12-2016
 
 
ODC 1 - Longa 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)