Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ODC 1 - RKJVV Dalsen 1
 

 

ODC medekoploper na moeizame zege op RKJVV Dalsen

ODC behaalde een moeizame 3 - 2 overwinning op RKJVV. De tricolores kwamen al snel op achterstand maar repareerden dat nog voor rust door treffers van Dirk van der Struijk, Sjoerd van Lokven en Aerd van Brunschot. De tweede helft was er één om snel te vergeten. De bezoekers, die de wedstrijd met negen man eindigden, kwamen daarin nog terug tot 3 - 2. Door de zege en de gunstige resultaten op de andere velden staat ODC nu samen met TGG aan de leiding in de derde klasse C.

Nadat ODC vorige week in Den Bosch koploper TGG met 2 - 3 had geklopt, wachtte er in Boxtel opnieuw een tegenstander uit de Brabantse hoofdstad, namelijk RKJVV. De tricolores moesten het in dit duel doen zonder de geblesseerde topscorer Remco Schellekens. ODC begon goed aan de wedstrijd. In de vijfde minuut ging Aerd van Brunschot op rechts langs zijn tegenstander maar zijn voorzet op Bart Dammers was net iets te scherp. Twee minuten later kreeg de thuisploeg een tegenvaller te verwerken. Bij de eerste de beste tegenaanval van de gasten kwam de bal vanaf rechts voor waarna Basim Rezgui tegendraads binnenschoot langs de kansloze Jordy van der Zande: 0 - 1. Het antwoord van de tricolores liet niet lang op zich wachten. In de 13e minuut werd Sjoerd van Lokven diep gestuurd en ging hij gehinderd door RKJVV-verdediger Emre Cetinkaya op het Bossche doel af. Van Lokven schoot naast waarna de scheidsrechter de bal alsnog op de stip legde en Cetinkaya rood gaf. Dirk van der Struijk maakte geen fout en benutte de strafschop: 1 - 1. Tegen tien man wilde ODC vervolgens zo snel mogelijk op voorsprong komen. Er werden diverse goede aanvallen opgezet maar steeds ging het mis in de eindfase. In de 40e minuut was het dan eindelijk raak. Aanvoerder Roel van Lokven lanceerde zijn broer Sjoerd die doelman Fahd Bouchti omspeelde en de 2 - 1 binnentikte. Nog voor rust viel de derde Boxtelse treffer. Na een mooie aanval over diverse schijven gaf Van der Struijk de bal vanaf rechts voor en kopte Van Brunschot bij de tweede paal knap binnen: 3 - 1. Vlak voor rust werd het bijna nog 3 - 2 maar Van der Zande voorkwam dat door een boogbal van Michael van Ham corner te tikken.

Na rust leek de wedstrijd aanvankelijk gespeeld. Het zag eruit alsof de Bosschenaren de handdoek in de ring hadden gegooid. Maar ODC speelde nonchalant en in een te laag tempo waardoor men verzuimde om de score verder op te voeren. De gasten kwamen na een klein uur echter onverwacht weer terug in de wedstrijd toen Van Ham een onoplettendheid in de Boxtelse defensie afstrafte: 3 - 2. ODC kreeg de knop vervolgens niet meer om en bracht zichzelf in de problemen door keer op keer onnodig balverlies te lijden. Zelfs nadat RKJVV na rood voor Van Ham met negen man stond, veranderde dat niet. Van Brunschot had tot twee keer toe de 4 - 2 op zijn schoen maar de bal ging er steeds niet in. Bijna ging het in de slotminuut nog fout. ODC had toen alle geluk van de wereld dat invaller Jochem van Bijsterveld de bal vrij voor Van der Zande over het doel lobte. Uiteindelijk bleef het bij 3 - 2 en pakte de ploeg van trainer Goeran van den Heuvel voor de vierde keer op rij de drie punten.

Doordat koploper TGG gelijkspeelde tegen SVSSS, staan de tricolores nu gedeeld eerste met 40 punten uit 20 wedstrijden. Een andere meevaller was het verlies van LONGA op eigen veld tegen Zwaluw VFC. De Tilburgers hebben daardoor nu één wedstrijd en vier punten minder dan ODC en TGG. Er resten de tricolores nog 6 wedstrijden. De eerstvolgende staat gepland voor a.s. zondag 2 april. ODC gaat dan in Biezenmortel op bezoek bij VCB.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


26-03-2017
 
 
ODC 1 - RKJVV Dalsen 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)