&

ODC 1 - TGG 1

ODC verslaat koploper TGG

ODC heeft zondag 9 oktober goede zaken gedaan door op eigen veld met 2 - 1 te winnen van koploper TGG. De Bosschenaren kwamen op slag van rust op een 0 - 1 voorsprong nadat ze eerder een strafschop hadden gemist. Na de pauze namen de tricolores het heft in handen en dat leidde al snel tot de gelijkmaker van Remco Schellekens. In de slotminuut kopte Bas van der Pasch ODC naar de zege. Door de overwinning is ODC gestegen naar de 2e plaats op de ranglijst.

TGG is de verrassende koploper in de derde klasse C. De Bosschenaren beschikken over een technisch goed voetballend team dat ook fysiek sterk is. Daarmee maakten ze het ODC grote delen van de wedstrijd moeilijk. De eerste 20 minuten ging het behoorlijk gelijk op zonder dat er grote kansen waren. De eerste kans was in de 23e minuut voor de thuisploeg. Anwar Lafhailat gaf vanaf links een afgemeten voorzet op Remco Schellekens maar die vergat om de bal er in te koppen. In de periode die volgde waren de gasten de bovenliggende partij. Na een halfuur kregen ze een penalty toen de bal binnen de zestien tegen de arm van een ODC-speler was gekomen. Karim El Barkaoui zette zich achter de bal maar schoot tegen de paal. Toch hielden de tricolores het niet droog. In de blessuretijd van de eerste helft kwam een voorzet vanaf links voor de voeten van Dennis van der Luyt die met buitenkant rechts doeltreffend uithaalde: 0 - 1.

Na de thee ging ODC meteen op jacht naar de gelijkmaker. En met succes want in de 52e minuut was het raak. Sjoerd van Lokven zette met een slim balletje Schellekens alleen voor de keeper waarna de spits het vakkundig afrondde: 1 - 1. Maar de tricolores wilden meer en gingen op zoek naar de overwinning. Sjoerd van Lokven was na 74 minuten bijna succesvol maar zijn pegel van een meter of twintig spatte uiteen op de lat. ODC bleef geduldig en tot het einde toe zoeken naar een voetballende oplossing. Uiteindelijk werd dat geduld beloond want in de 89e minuut viel de winnende treffer. Een hoge bal in de Bossche zestien werd door Frank Kuppens met het hoofd verlengd op Bas van der Pasch die vervolgens op de paal kopte. De terugkomende bal werd door de attente Van der Pasch via de binnenkant van de paal ingekopt: 2 - 1. Het leidde tot vergeefse protesten van TGG want volgens de Bosschenaren was de bal niet over de doellijn geweest. In de weinige minuten die resteerden kwam de Boxtelse voorsprong niet meer in gevaar waardoor er drie belangrijke punten konden worden bijgeschreven.

Door de overwinning is de ploeg van trainer Goeran van den Heuvel gestegen van de 4e naar de 2e plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper LONGA bedraagt 2 punten. Volgende week zondag 16 oktober gaat ODC in Oisterwijk op bezoek bij Taxandria.