&

ODC 1 - VFC Zwaluw 1

Ontketend ODC start met zevenklapper tegen VFC Zwaluw

ODC is meer dan uitstekend aan de competitie begonnen zondag 4 september. Op het kunstgras van sportpark Molenwijk werd het maar liefst 7 - 1 tegen buurman Zwaluw VFC. Bij rust stond het al 3 - 0 door treffers van Sjoerd van Lokven, Joep van der Meijden en Remco Schellekens. Na rust scoorden zij alle drie nog een keer, deed Zwaluw nog wat terug en zorgde Lex van de Biggelaar voor de zevende Boxtelse treffer.

Na een prima voorbereiding met drie overwinningen in de beker, was het de vraag of ODC deze lijn kon doortrekken in de competitie. De eerste tegenstander daarin was Zwaluw VFC dat vorig seizoen slecht begon maar goed eindigde en zelfs nog meedeed om promotie naar de tweede klasse. De tricolores gingen gretig van start maar speelden aanvankelijk iets te gehaast. Daardoor bleven de doelpunten in het eerste kwartier nog uit. De gasten uit Vught hadden nog weinig laten zien toen zij na 22 minuten op voorsprong hadden moeten komen. Romario Sijaranamual sneed door de Boxtelse defensie heen en kreeg tot drie keer toe de kans om de bal in het net te werken. Met het nodige kunst- en vliegwerk wist Jordy van der Zande zijn doel echter schoon te houden. Het bleek een cruciaal moment in de wedstrijd want twee minuten later was het aan de andere kant raak. Sjoerd van Lokven leek een voorzet vanaf rechts niet goed te raken maar er zat een dusdanig effect aan de bal dat deze achter Zwaluw-keeper Niels Mulders in het doel verdween: 1 - 0. De ploeg van trainer Goeran van den Heuvel kreeg in de fase die volgde diverse kansen om de score op te voeren maar de afronding was steeds net niet goed. In de 37e minuut viel dan toch de verdiende tweede treffer. Aanvoerder Roel van Lokven zette precies op het juiste moment druk waarna Joep van der Meijden vakkundig afrondde: 2 - 0. Twee minuten later stond het 3 - 0 toen Remco Schellekens een vrije trap van Dirk van der Struijk binnenwerkte.

Na rust gingen de tricolores gewoon verder met scoren. Na een technisch hoogstandje van Schellekens waarbij hij de bal over zijn tegenstander wipte, kon Sjoerd van Lokven in de 52e minuut zijn tweede treffer van de middag laten noteren. Een slordigheidje achterin zorgde ervoor dat de bezoekers in dezelfde minuut nog terug konden komen tot 4 - 1 via hun aanvoerder Patrick Latupeirissa. Even leek het er op dat de tricolores het verder wel geloofden maar dat was slechts van korte duur. De rappe Van der Meijden strafte na ruim een uur spelen een fout in de Vughtse defensie af waarna de marge weer vier treffers was (5 - 1). In het laatste kwartier vielen er nog twee doelpunten. Na een corner vanaf rechts wist doelman Mulders aanvankelijk nog een kopbal van uitblinker Frank Kuppens te keren maar de rebound van Schellekens was hem te machtig (6 - 1). Vijf minuten voor tijd maakte invaller Lex van de Biggelaar er 7 - 1 van na een mooie aanval over verschillende schijven. De score had in de slotfase zelfs nog hoger uit kunnen vallen als Ido Pijnenburg en Sherrel Sambo iets secuurder waren geweest in de afronding.

Met deze zevenklapper is ODC meer dan uitstekend aan de competitie begonnen. De komende dagen mag zeker nog van deze overwinning worden genoten maar daarna is het zaak om het vizier richten op de volgende wedstrijd. In Den Bosch treffen de tricolores volgende week zondag 11 september het altijd lastige CHC. Het duel op sportpark De Schutskamp begint om half drie.