&

RKJVV Dalsen 1 - ODC 1

ODC en RKJVV delen de punten

Er had meer in gezeten voor ODC in de uitwedstrijd tegen RKJVV. De tricolores kregen de beste kansen maar kwamen tot twee keer toe op achterstand. Door twee treffers van Dirk van der Struijk kon er toch nog een puntje mee naar Boxtel worden genomen. In het tumultueuze duel was het uitvallen van keeper Jordy van der Zande en linkerspits Joep van der Meijden een fikse tegenvaller.

ODC heeft de laatste jaren weinig potten kunnen breken als het op bezoek ging bij RKJVV. De Bosschenaren zijn op eigen veld doorgaans moeilijk te kloppen. Het was de vraag hoe het goed aan de competitie begonnen ODC het deze keer zou doen. Omdat de pasjes van de thuisclub nog onderweg naar Den Bosch waren, begon het duel ruim een halfuur te laat. Maar ODC leek daar weinig last van te hebben want het was al snel de bovenliggende partij. Remco Schellekens kreeg na een paar minuten een goede kans maar hij stuitte op keeper Fahd Bouchti waarna de rebound van Sjoerd van Lokven door een verdediger van de lijn werd gehaald. Een tegenvaller was het vroegtijdig uitvallen van doelman Jordy van der Zande die geblesseerd raakte toen een RKJVV-aanvaller ongelukkig op hem doorgleed. De 16-jarige Bart Bongers kwam voor hem in de ploeg. ODC bleef de sterkere ploeg. Een inzet van Schellekens werd op het laatste moment door een Bossche verdediger gekeerd en Joep van der Meijden was op links keer op keer dreigend. Helaas trad daarna een oude wet in werking: als je zelf niet scoort dan valt de treffer aan de andere kant. In de 32e minuut werd Jochem van Bijsterveld namens RKJVV diep gestuurd.

De ODC-defensie greep tot twee keer toe niet goed in waarna de Bossche spits raak kon prikken: 1 - 0. De achterstand deed de Boxtelse ploeg geen goed want het restant van het eerste bedrijf lukte er weinig meer. Tot overmaat van ramp raakte ook Van der Meijden nog geblesseerd. Hij kwam na de pauze niet meer terug en werd vervangen door Anwar Lafhailat. ODC kwam in de 55e minuut verdiend op gelijke hoogte door een schot van ver van Dirk van der Struijk die daarmee doelman Bouchti daarmee compleet leek te verrassen: 1 - 1. De tricolores kwamen kort daarna echter weer op achterstand. Mounir Hadouir krulde een vrije trap vanaf de zestien boven de kansloze Bongers in de kruising. Maar ODC gaf zich niet gewonnen. De tricolores bleven gaan maar waren vaak onnauwkeurig in de eindfase. In de 68e minuut kreeg een Bossche speler direct rood toen hij de sterk spelende Lex van de Biggelaar bij de zijlijn van achteren neerhaalde. Van der Struijk knalde de toegekende free kick vervolgens in één keer in het doel en zo stonden de beide ploegen weer op gelijke hoogte (2 - 2). De gemoederen aan Bossche zijde liepen na de gelijkmaker op waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Na een minuut of tien werd de partij weer hervat. In de slotfase bleef ODC strijden voor de winnende treffer. Sjoerd van Lokven was er vlak voor tijd dicht bij maar zijn schot kwam via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Door alle oponthoud was het bijna kwart over vijf toen de jonge, maar dapper fluitende scheidsrechter Geertsen een einde aan de wedstrijd maakte.
De vraag is nu of ODC een puntje gewonnen, of twee punten verloren heeft. Gezien het scoreverloop (twee keer teruggekomen van een achterstand) en het verleden dat ODC bij wedstrijden in Den Bosch tegen RKJVV heeft, is het eerder een puntje gewonnen.

Door het gelijke spel staat ODC nu vierde op de ranglijst met 10 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week, zondag 9 oktober, staat er opnieuw een interessante wedstrijd tegen een Bossche tegenstander op het programma. Koploper TGG komt dan op bezoek in Boxtel. De wedstrijd op het kunstgras van sportpark Molenwijk begint zoals altijd om half drie.

Auteur :Sjef Engelbart