&

SVSSS 1 - ODC 1

ODC verspeelt opnieuw punten

Na de nederlaag van vorige week bij Haarsteeg heeft ODC zondag 13 november opnieuw punten verspeeld. En weer was het onnodig. Uit bij SVSSS stonden de tricolores binnen 20 minuten op een 0 – 2 voorsprong door treffers van Anwar Lafhailat en Remco Schellekens. Er leek geen vuiltje aan de lucht tot dat de thuisploeg een klein kwartier voor tijd vanuit het niets op 1 – 2 kwam. Daardoor kantelde het duel en werd het in de eindfase zelfs nog 2 – 2 waardoor ODC niet met drie punten maar met slechts één puntje naar Boxtel moest afreizen.

De tricolores hadden wat recht te zetten in de uitwedstrijd tegen promovendus SVSSS uit Udenhout. De schande van de 4 – 0 nederlaag van de week daarvoor tegen Haarsteeg diende namelijk uitgewist te worden. ODC begon goed en wist in de aanvangsfase drie corners af te dwingen die uiteindelijk niets opleverden. Toch stond na een klein kwartier spelen de 0 – 1 op het scorebord na een mooi uitgespeelde aanval. Ido Pijnenburg kwam aan de linkerkant goed door waarna zijn voorzet door Anwar Lafhailat perfect in de verre hoek werd geschoten. Vijf minuten later kreeg de Boxtelse ploeg opnieuw een corner te nemen. De Udenhoutse keeper liet daarbij de bal los waarna Remco Schellekens er als de kippen bij was om de 0 – 2 binnen te tikken. Het duurde tot de 35e minuut alvorens de thuisploeg voor het eerst van zich liet horen. Ramon Dekkers kopte gevaarlijk in maar ODC-keeper Jordy van der Zande zat er goed bij en voorkwam een tegentreffer. Vlak daarna werd het bijna 0 – 3. Vanuit de omschakeling lanceerde Schellekens ploeggenoot Pijnenburg die op zijn beurt Sjoerd van Lokven bereikte. De middenvelder had vervolgens pech dat zijn inzet door een SVSSS-verdediger van de lijn werd gehaald.

Na de pauze was de eerste kans voor de thuisploeg. Axel Hilgers kon doorkomen maar gelukkig voor ODC wist Van der Zande opnieuw redding te brengen. In de fase die volgde viel er weinig opzienbarends te noteren. Een kleine 20 minuten voor tijd kregen de tricolores een goede kans. Na een voorzet van Lex van de Biggelaar schoot Pijnenburg de bal prima in maar de redding van de Udenhoutse doelman die daarop volgde mocht er ook zijn. De wedstrijd leek uit te gaan als een nachtkaars totdat de 78e minuut aanbrak. De thuisploeg scoorde toen via Ruben Diederen vanuit het niets de aansluitingstreffer (1 – 2). ODC bracht zichzelf daarna in de problemen en kreeg in de blessuretijd de deksel op de neus. Het was Jim de Laat die toen namens SVSSS de gelijkmaker (2 – 2) wist te produceren waardoor de tricolores opnieuw volkomen onnodig punten lieten liggen.
ODC staat na het gelijke spel nog steeds derde op de ranglijst maar de achterstand op nummer twee TGG en koploper LONGA is gegroeid tot resp. 3 en 4 punten. Voor volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. Het eerstvolgende competitieduel vindt plaats op zondag 27 september als ODC op eigen veld Vlijmense Boys ontvangt.