Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Taxandria 1 - ODC 1
 

 

ODC na rust oppermachtig tegen Taxandria

ODC heeft uit bij Taxandria een prima resultaat neergezet. In Oisterwijk won de ploeg van trainer Goeran van den Heuvel afgetekend met 0 - 5. De tricolores speelden een matige eerste helft en gingen pas na de pauze hun eigen spel spelen. Dat resulteerde in vier treffers van Remco Schellekens en eentje van Anwar Lafhailat.

Op een moeilijk bespeelbaar veld moest ODC het opnemen tegen het iets lager geklasseerde Taxandria dat vooraf slechts drie punten minder had. De Boxtelse ploeg begon sterk aan de wedstrijd en had al binnen 7 minuten op voorsprong kunnen komen maar Anwar Lafhailat joeg de bal van dichtbij over het Oisterwijkse doel. Even later vond Sjoerd van Lokven het net maar hij deed dat vanuit buitenspelpositie. Na een kwartier was het gedaan met het Boxtelse overwicht en kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Dat kwam vooral omdat ODC te veel meeging in het opportunistische spel van Taxandria. Bijna kwamen de gastheren op voorsprong bij een hoekschop maar gelukkig voor ODC bracht keeper Jordy van der Zande tot twee keer toe redding. De tricolores slaagden er in het vervolg van het eerste bedrijf niet meer in om het eigen spel te spelen waardoor verdere kansen uitbleven.

Dat veranderde na de thee. Al snel ging Joep van der Meijden er op rechts vandoor waarna zijn vlammend schot door Taxandria-doelman Rik Vriens maar ternauwernood tot hoekschop kon worden verwerkt. Uit die corner kopte Bas van der Pasch van dichtbij bijna raak waarna in de rebound ook Frank Kuppens dicht bij de openingstreffer was. De 0 - 1 hing duidelijk in de lucht en in de 58e minuut was het zover. Op aangeven van Van der Pasch prikte Remco Schellekens van dichtbij raak. Zes minuten later ging de bal op de stip toen Sjoerd van Lokven binnen de zestien onderuit werd gehaald. Lafhailat schoot de toegekende strafschop via het lichaam van keeper Vriens over de lijn: 0 - 2. Er volgde een periode waarin ODC oppermachtig was en de thuisploeg van het kastje naar de muur werd gestuurd. Bijna elke aanval was een kans. Aanvankelijk misten Lafhailat en Van der Meijden nog maar toen nam Schellekens het woord. De spits slaagde er in om tussen de 72e en de 75e minuut maar liefst drie keer te scoren. Al deze treffers waren het resultaat van mooi uitgespeelde aanvallen. Bij de 0 - 3 waren Lafhailat en Van der Meijden de voorbereiders. Aan de 0 - 4 en de 0 - 5 gingen twee weergaloze assists van Sjoerd van Lokven vooraf waarbij de complete Taxandria-defensie het nakijken had. In het laatste kwartier bleef ODC gedisciplineerd spelen en werd er niks meer weggeven waardoor ook nog eens de nul werd gehouden.

Er was een wereld van verschil tussen de eerste en de tweede helft. Alleen als de tricolores het niveau van de tweede helft vaker kunnen laten zien dan zou het wel eens een heel mooi seizoen kunnen worden.

Door de winst staat ODC tweede met 16 punten uit 7 wedstrijden. Dat zijn er nog steeds twee minder dan koploper LONGA. De voorsprong op de nummers drie en vier is inmiddels gegroeid tot respectievelijk twee en drie punten. Het komend weekend spelen de tricolores niet. Op dinsdag 25 oktober speelt ODC thuis voor de beker tegen Sint Michielsgestel (aanvang 20.00 uur). De eerstvolgende competitiewedstrijd vindt plaats op zondag 30 oktober als VCB op bezoek komt in Boxtel.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


16-10-2016
 
 
Taxandria 1 - ODC 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)