Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

TGG 1 - ODC 1
 

 

ODC verslaat koploper TGG op eigen veld

ODC heeft een uitstekende prestatie geleverd zondag 19 maart door in Den Bosch met 2 - 3 te winnen van lijstaanvoerder TGG. De tricolores kwamen snel aan de leiding door Sjoerd van Lokven waarna Bas van der Pasch vlak na rust de voorsprong verdubbelde. De thuisploeg kwam vanaf 11 meter terug tot 1 - 2 maar Aerd van Brunschot gooide vlak voor tijd de wedstrijd in het slot. Dat TGG in blessuretijd nog terugkwam tot 2 - 3 deed er daarom niet meer toe. Door de zege staat ODC nu tweede op de ranglijst en is de achterstand op TGG verkleind tot twee punten.

Om nog aansluiting te houden bij TGG en LONGA moest ODC de uitwedstrijd bij koploper TGG eigenlijk gewoon winnen. De mannen van trainer Goeran van den Heuvel hadden dat goed in hun oren geknoopt want vanaf de aftrap liet ODC zien hoe je aan een wedstrijd moet beginnen. Aerd van Brunschot worstelde zich aan de rechterkant voorbij zijn man en legde de bal terug op Sjoerd van Lokven die doeltreffend uithaalde. Zo stond het na 30 seconden al 0 - 1. Een klein kwartier later had de score verdubbeld kunnen zijn maar een redding van TGG-doelman Coen Burg voorkwam een doelpunt van Remco Schellekens. Even later greep Burg opnieuw goed in en belette hij Frank Kuppens het scoren. De thuisploeg probeerde om het doel van ODC via voorzetten vanaf de zijkanten te bestoken maar mede door de harde wind leverde dat niet veel op en hoefde doelman Jordy van der Zande zich nauwelijks in te spannen. De beste kansen bleven voor ODC. Vlak voor rust raakte Bas van der Pasch nog een keer de lat na een vrije trap van Dirk van der Struijk.

De tricolores begonnen ook goed aan de tweede helft. In de 46e minuut kreeg ODC op links een vrije trap te nemen. Sjoerd van Lokven gooide de bal voor het doel en Aerd van Brunschot kopte in. De bal leek naast te gaan maar bij de tweede paal stond Bas van der Pasch die met het hoofd doeltreffend afrondde: 0 - 2. Met nog bijna een hele helft te spelen ging TGG va-banque spelen. De ballen werden vaak van achteruit in de Boxtelse zestien gepompt. ODC had het daar lastig mee en kwam niet goed meer aan voetballen toe. In de 60e minuut ging de bal op de stip toen een Bossche aanvaller in het strafschopgebied ten val werd gebracht. Bas van Zeelst benutte de penalty en bracht de stand terug tot 1 - 2. TGG bleef drukken en probeerde langszij te komen maar door goed verdedigen en door goede ingrepen van Van der Zande bleef de gelijkmaker uit. In de 83e minuut gooide ODC de wedstrijd in het slot. Bij een counter stuurde Schellekens collega-spits  Van Brunschot weg. Die werd vervolgens zwaar gehinderd door twee Bossche verdedigers maar bleef op de been en knalde de bal voorbij Burg in het net: 1 - 3. In de blessuretijd maakte Van Zeelst er nog 2 - 3 van maar meer zat er voor de thuisploeg niet in.

Door deze knappe overwinning is ODC geklommen naar de tweede plaats met 37 punten uit 19 wedstrijden. Dat zijn er twee minder dan TGG dat ondanks het verlies koploper blijft. ODC staat nu ook boven LONGA dat door een nederlaag bij Vlijmense Boys nu één punt (maar ook één wedstrijd) minder heeft dan de tricolores.

Volgende week zondag 26 maart speelt ODC thuis tegen RKJVV.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


19-03-2017
 
 
TGG 1 - ODC 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)