&

VCB 1 - ODC 1

Dramatisch slecht ODC al weer koploper af

ODC is de koppositie na een week al weer kwijt. De tricolores speelden zondag 2 april een catastrofaal slechte wedstrijd tegen het laag geklasseerde VCB en gingen met maar liefst 5 - 0 de bietenbrug op. Als excuus kan worden aangevoerd dat er nogal wat blessures waren maar dan nog mag er van dit team een betere prestatie verwacht worden. TGG won wel en is daarom inmiddels weer lijstaanvoerder.

Trainer Goeran van den Heuvel had in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen VCB te maken met nogal wat blessuregevallen. Naast de langdurig geblesseerde spelers Lex van de Biggelaar, Ido Pijnenburg en Joep van der Meijden kon de Boxtelse coach vanwege fysiek ongemak ook geen beroep doen op de spitsen Remco Schellekens en Bart Dammers. Bovendien moest centrumverdediger Willem van de Kerkhof de wedstrijd aan zich laten voorbij gaan door een schorsing. Desalniettemin was de eerste kans voor ODC. Na een corner schoot Bas van der Pasch de bal maar net over het doel van de ploeg uit Biezenmortel. Maar even later ging dezelfde Van der Pasch in de fout. Hij verslikte zich in de bal waarna Teun Verlouw namens VCB de 1 - 0 op het scorebord kon zetten. Na een klein kwartier had ODC op gelijke hoogte kunnen komen. Sjoerd van Lokven ging er vanuit de omschakeling vandoor waarna Anwar Lafhailat de bal over de VCB-keeper liftte en Aerd van Brunschot over kopte.

Na 20 minuten spelen kreeg ODC een nieuwe tegenslag te verwerken toen Paul Smulders met een blessure het veld moest verlaten. Vervolgens ging er in tien minuten tijd alles mis wat er maar mis kan gaan. In de 25e minuut zette Harm van de Ven VCB op 2 - 0 toen hij van de ODC-defensie veel te veel ruimte kreeg. Vier minuten later stond het 3 - 0 door opnieuw Van de Ven die zich na een verre uittrap van de keeper wel raad wist met de geboden ruimte en doelman Van der Zande opnieuw het nakijken gaf. ODC had vlak daarna pech dat een vrije trap van Dirk van der Struijk op de lat terecht kwam. Nog voor rust kwam de thuisploeg op 4 - 0 toen de ODC-verdediging opnieuw in de fout ging en VCB daardoor weer kon scoren. In de tweede helft probeerde ODC wat terug te doen maar het lukte de ploeg niet om ook maar een eretreffer te maken. Het zat Van Brunschot niet mee toen hij de paal raakte en ook Sjoerd van Lokven slaagde er niet in om in kansrijke positie het net te vinden. De thuisploeg lukte dat nog wel in de persoon van Verlouw die in de 70e minuut voor de 5 - 0 eindstand tekende.

Door deze blamage is ODC na een week de koppositie al weer kwijt. TGG won wel en staat nu met nog vijf wedstrijden te gaan bovenaan met drie punten voorsprong op de Boxtelse ploeg. ODC staat weer met de beide benen op de grond. Het is nu zaak om de wonden likken en te hopen dat de ziekenboeg weer snel leeg loopt. Om in de titelrace te blijven zal er nu elke week gewonnen moeten worden.

Dat kan volgende week zondag 9 april voor het eerst als Taxandria op bezoek komt. De wedstrijd begint zoals altijd om half drie.