Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Cruyff football
 

 

Cruyff football onderwijst nieuwe wedstrijdvormen

(Boxtel)– Cruyff Football, verantwoordelijk voor de verspreiding van de voetbal- en opleidingsvisie van Johan Cruijff, organiseert op 8 december op Sportpark Wagenaars van rkvv ODC een workshop over het trainen, spelen en coachen in de de wedstrijdvorm 6-tegen-6. Doel is clubs en trainers uit de regio Boxtel  te helpen bij het omgaan met de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen.

Vanaf aankomend seizoen stapt het Nederlandse jeugdvoetbal definitief over op de nieuwe wedstrijdvorm 6-tegen-6 voor pupillen in de leeftijdsgroepen Onder 8 en Onder 9. In het seizoen 2018/2019 volgt de Onder 10 dit voorbeeld en zullen ook de Onder 11 en Onder 12 in een aangepaste vorm gaan spelen (8-tegen-8). Deze grootschalige hervorming volgt vanuit het thema “spelen in kleinere ruimtes” en de noodzaak tot verbetering van het Nederlandse jeugdvoetbal. Door de nieuwe wedstrijdvormen wordt niet enkel de technische vaardigheid en creativiteit van spelers vergroot, maar neemt ook het spelplezier toe door meer balcontacten en kleinere veldafmetingen die beter aansluiten bij de kenmerken van kinderen van deze leeftijden.    

Het initiatief tot de veranderingen, mede gebaseerd op voorbeelden in België, Spanje en Duitsland, is in 2013 genomen vanuit de jeugdopleiding van Ajax onder leiding van Wim Jonk en Johan Cruijff, met de introductie van de zogenoemde Twin Games. Na succesvolle pilots met Betaald Voetbal Organisaties, voorlichtingsbijeenkomsten en uiteindelijk een democratische stemming, zijn de nieuwe wedstrijdvormen in januari 2017 officieel geadopteerd door de KNVB.

Na de opzet en invoering van Plan Cruijff en het gezamenlijke vertrek bij Ajax heeft Johan Cruijff Wim Jonk en zijn team gevraagd zijn visie verder te verspreiden. Vanuit die gedachte organiseert Cruyff Football - by Team Jonk, als grondleggers van de hervormingen, van september tot en met december een landelijke tour met 14 regionale workshops voor amateurclubs en trainers. In een drie uur durende interactieve avondsessie, een combinatie van theorie en praktijk, wordt uitgelegd hoe de veranderingen vertaald kunnen worden in trainingen, wedstrijden en coaching van kinderen. Namens Cruyff Football wordt de workshop verzorgd door Michel Hordijk en Jasper van Leeuwen, respectievelijk de voormalig coördinator Onderbouw en manager Jeugdscouting van AFC Ajax, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn geweest voor de opzet, promotie en uitrol van het Twin Games spelconcept.   

De workshop bij gastheer ODC vangt aan om 18.30 uur en is toegankelijk voor trainers, coördinatoren, bestuurders en overige geïnteresseerden uit de regio Boxtel.  Aanmelding is mogelijk via het Educatie gedeelte op de website www.cruyfffootball.com 

Meer ODC voetbal nieuws >>>>


15-11-2017
 
 
Cruyff football onderwijst nieuwe wedstrijdvormen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)