&

ODC G1 - SBC G1

Complimenten voor ODC G1

ODC begeleiding kregen complimenten van scheids en coach SBC. Zaterdag 30 september moest ODC aantreden tegen SBC , dit team heeft de bekerwedstrijd tegen het 2e G-team van ODC gewonnen met 8-0. En was vandaag dus de tegenstander van het 1e G-team van ODC. De partijbegon onder een regenachtige ochtend aan de wedstrijd. Al vrij snel na het beginsignaal kwam SBC op een achterstand door een snelle actie van Ron, die zijn schot onhoudbaar langs de doelman zag gaan , 1-0.

Even hierna was er mooie combinatie tussen Pedro en Dion die hieruit scoorde 2-0. Hiermee begin Dion
aan zijn hattrick, Jardy legde de bal terug en Dion maakte me een geplaatste schuiver 3-0. Na een klein
kwartier was het wederom die gretig profiteerde van een foutieve terugspeelbal schot al van een van de
verdedigers van SBC 4-0. Dion schoot een keihard schot op de lat, waarbij de de bal voor de voeten van
Ron belandde en hieruit met een geplaatst schot de 5-0 maakte. Het was een eenzijdige partij en de
coaches overlegde met elkaar om er toch een mooi potje van te maken. Zodoende gingen spelers van
ODC de tegenpartij versterken. Maar toch was het Dennis die na een solo zijn actie afgerond zag worden
met een treffer 6-0. Toch begon met de nieuwe samenstelling toch enigszins bij SBC aan te slaan en
kwam de doelman van ODC, Francis meerdere keren in actie en kon hij een tegentreffer van de spits van
SBC niet voorkomen 6-1. Maar het was Dion die zowat in het eindsignaal voor de rust de voorsprong
vergrootte tot 7-1.

In de tweede helft kreeg SBC met ondersteuning van enkele ODC spelers toch meer grip op de wedstrijd.
En konden zij een redelijke tijd voorkomen dat ODC scoorde. Totdat Dion zijn schotje op het hoofd
schoot van een speler van SBC die de bal in eigen doel kopte. 8-1 Francis kreeg in deze fase veel
keeperswerk te doen en moest zelfs tweemaal rond de 20e minuut nog 2 doelpunten toestaan 8-2 , 8-3 (
gescoord door zijn ploeggenoot Wesley). Even later was het de spits van SBC die Francis die met een
mooie actie de verkeerde kant op stuurde, hiermede de stand bracht op 8-4. In de slotperiode waren het
duo Ron en Dion die uit een mooie actie de laatste treffer toevoegde en zodoende de eindstand bepaalde op 9-4.

De officiƫle scheidsrechter Dhr. Verheijen uit Eindhoven had lof voor de begeleiding van ODC, die door
deze oplossing ( het versterken van SBC ) er alsnog een leuk potje voetbal voor beide teams van wist te
maken. Dit is ook de bedoeling van het G-voetbal waren zijn woorden.