&

ODC G2 - Sarto G3

ODC G2 toont zelfvertrouwen tegen Sarto G3

Beide teams van SARTO ( G3 en G1 ) kwamen zaterdag 28 oktober een kwartier te laat aan op sportpark Molenwijk, om hun wedstrijd te spelen tegen de G- teams van ODC. Het was Sarto die in de beginperiode de wedstrijd dicteerde met leuk aanvallend voetbal. Ze creëerde vele kansen waaruit in de 13e minuut de voorsprong van Sarto tot stand kwam 0-1.

Door het harde werken van ODC en in de goede vorm verkerende keeper Maartje kon men lang deze stand behouden. Ondanks de vele kansen van Sarto was het toch ODC die halverwege de eerste helft uit een snelle counter met als eindstation Aniek wist te scoren 1-1. Op dat moment viel Niels op door het vele werk dat hij verzette, maar helaas te vaak de bal verspeelde met zijn individuele acties. Ondanks het goed coachen van routinier Gabriel aan zijn verdedigers moest ODC  alsnog een doelpunt toestaan 1-2. Sarto voerde de druk op en Maartje moest meermalen ingrijpen om een grotere achterstand te voorkomen. Maartje ranselde vele ballen uit het doel, maar kon niet voorkomen dat Sarto voor de rust nog wist te scoren 1-3. Maar ODC ging niet bij de pakken neerzitten en het was Jaap die steeds meer duels won en enkele keren de bal vanuit zijn rechtsbuiten positie de ballen geplaatst voor het doel wist te zetten, helaas was er telkens geen ODC er om deze voorzetten af te ronden. Deze situatie gaf ODC wel het nodige vertrouwen om de tweede helft in te gaan.

Na de rust kwam Sarto fel opzetten en stond ODC even met de rug tegen de muur. Van echte paniek was geen sprake, ODC groeide in hun zelfvertrouwen en zag dit beloond worden middels een afgeslagen aanval van Sarto, waarbij de bal bij Niels kwam en deze alleen op de doelman afging en hem wist te passeren 2-3. En uit een prachtige combinatie van Aniek en Rick kwam de bal bij Niels die wederom wist te scoren 3-3. ODC ging fanatiek de aanval opzoeken maar het was Sarto die hiervan profiteerde door met enkele harde schoten ODC wist terug te dringen, met als resultaat een tegendoelpunt dat ontstond uit een scrimmage voor het doel van de uitstekende keepende Maartje, die helaas kansloos was in deze situatie. 3-4. En onder de aanmoedigen van de trouwe supporters, met de leuze: Alles of niets, gooide ODC alles in de strijd en diverse spelers groeide boven hun normale kunnen uit. En in dit slotoffensief kwam de bal van Niels terecht bij Gilles, die een mooie pass gaf naar Aniek en zij met een knap schot de keeper va Sarto kansloos liet en daarmee de gelijkmaker aantekende 4-4. Na wat kansjes over en weer namen beide