&

Oppermachtig ODC G2 pakt 2e titel op rij

Oppermachtig ODC G2 pakt 2e titel op rij!

Het kampioenschap van ODC G2, vorig jaar, smaakte zoet. Zaterdag 26 mei kon G2 opnieuw het kampioenschap binnen halen. Er moest dan wel eerst gewonnen worden van ST Viola/Gilze G1. Concurrent Sarto G3 was namelijk al uitgespeeld en stond met 3 punten meer bovenaan de ranglijst.

Bij vertrek richting Alphen stonden de gezichten al strak gespannen. Op papier zou ST Viola/Gilze niet de meest gevaarlijke tegenstander zijn, maar aangezien er op gras gespeeld wordt, was het allemaal nog niet zo zeker. ODC ging met 17 spelers van de inmiddels 20-koppige selectie op pad.
ODC begon zenuwachtig aan de wedstrijd en het creƫerde slechts enkele kleine kansen. Na een minuut of 10 wist Wesley het net te vinden na een goede solo. 0-1; Het ijs leek gebroken. ODC bleef de aanval opzoeken en uit enkele prima combinaties konden Anniek, Niels en Dorus de score uitbouwen tot 0-4. Op slag van rust wist captain Anniek een van haar formidabele corners richting doel te krullen. Via een verdediger belandde de bal wederom achter de doelman; 0-5.

Na rust paste ODC het tempo, vanwege het erg warme weer, iets aan, maar bleef vooral erg goed combineren. Douwe en topscoorder Dorus profiteerden;0-7. ST Viola/Gilze was, zelfs met 2 spelers meer, machteloos tegen dit oppermachtige ODC, maar gaf de moed zeker niet op en ook zij kregen enkele kansjes. Uit een van hun aanvallen was het dan eindelijk raak en was de nul van het scorebord; 1-7. In de slotfase van de wedstrijd kreeg keepster Maartje een publiekswissel en ging ODC zonder keeper verder. Het deerde ODC niet. Jaap en Evi konden profiteren van de vermoeidheid bij de thuisclub en de eindstand op 1-9 zetten.

Kortom, een uitstekende en degelijke partij van ODC G2, met als mooie beloning het 2e kampioenschap op rij!