Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

FC Engelen 1 - ODC 1
 

 

ODC wint eenvoudig van FC Engelen

ODC heeft zich zondag 29 april goed hersteld van de nederlaag van vorige week in Haarsteeg. Op het kunstgras van Engelen had de plaatselijke FC weinig in te brengen tegen de tricolores. Remco Schellekens bracht ODC vlak voor rust op voorsprong waarna Dirk van der Struijk en opnieuw Schellekens na de pauze voor de 0 - 3 eindstand zorgden. Enige domper op de feestvreugde was de gebroken pols die verdediger Frank Kuppens opliep. Door de zege is ODC FC Engelen nu voorbij op de ranglijst en staat het vijfde met 35 punten uit 22 wedstrijden.

Met Remco Schellekens terug van een schorsing in de basis moest ODC het opnemen tegen het één plek hoger geklasseerde FC Engelen. De Boxtelse ploeg begon wat onrustig aan de wedstrijd. Slordig balverlies op het Boxtelse middenveld leidde in de vijfde minuut tot een grote kans voor de thuisploeg maar Vincent Lathouwers schoot de bal van dichtbij wild over het doel van Robbie Roelofs. Even later leidde een nieuwe slordigheid tot een nieuwe kans voor FC Engelen. Maar gelukkig voor ODC had ook Sam de Schepper het vizier niet op scherp staan. De tricolores stelden daar een kans van Bart Dammers tegenover. Hij stuitte na voorbereidend werk van Sjoerd van Lokven op FC Engelen-doelman Recep Uluman. Het duel ging aanvankelijk gelijk op maar vanaf minuut 30 waren het de tricolores die domineerden. Het leidde tot kansen voor Van Lokven en Dammers waarbij Uluman steeds redding wist te brengen. Op slag van rust kwam ODC dan toch aan de leiding. Lex van de Biggelaar speelde aan de linkerkant zijn tegenstander uit waarna zijn voorzet door Schellekens van dichtbij werd afgerond: 0 - 1.
Direct na de thee kreeg ODC een tegenvaller te verwerken. Centrale verdediger Frank Kuppens moest geblesseerd het veld verlaten nadat hij bij een duel om de bal ongelukkig ten val was gekomen. Later in het ziekenhuis bleek zijn pols gebroken te zijn. Met Bas Verkaik als invaller moest trainer Frank van den Berg zijn team wat omzetten. Het spel van ODC had daar echter weinig onder te lijden al mochten de tricolores keeper Roelofs dankbaar zijn dat hij na een uur spelen Walid Johri van het scoren afhield bij een uitbraak van de thuisploeg. ODC kreeg kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en had pech dat een treffer van Van de Biggelaar in de 65e minuut wegens buitenspel werd afgekeurd. Tien minuten later viel alsnog de verdiende tweede Boxtelse treffer. Het was een prachtig uitgespeelde aanval met Van Lokven en Schellekens in de voorbereidende rol en Dirk van der Struijk als uiteindelijke doelpuntenmaker (0 - 2). Een minuut later was de wedstrijd definitief beslist. Van Lokven was opnieuw de man van de assist waarna uitblinker Schellekens zijn tweede treffer van de middag binnenschoot: 0 - 3. In het laatste kwartier had ODC nog vaker kunnen scoren maar de scherpte was er een beetje van af waardoor er geen verandering in de stand meer kwam.

Met deze knappe overwinning heeft ODC zich gelukkig gerevancheerd van de offday van vorige week in Haarsteeg. Het was goed om dat te constateren.

Volgende week zondag 6 mei spelen de tricolores thuis tegen buurman Sint Michielsgestel. Op sportpark Molenwijk wordt om half 3 afgetrapt.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


29-04-2018
 
 
FC Engelen 1 - ODC 1
archief foto
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)