&

Haarsteeg 1 - ODC 1

Tricolores laten het weer eens afweten nu tegen Haarsteeg

ODC zondag 22 april op bezoek bij een degradatiekandidaat. Dan weet je dit seizoen eigenlijk bij voorbaat al dat het een moeilijke middag gaat worden. En zo ging het dus ook tegen Haarsteeg waar de Boxtelse ploeg met 1 - 0 onderuit ging. Het enige doelpunt viel na 20 minuten spelen. Bij ODC lieten te veel spelers het afweten waardoor de thuisploeg eigenlijk nauwelijks in de problemen kwam.

Het wisselvallig presterende ODC had wat goed te maken tegen Haarsteeg. Voor de winterstop werd er namelijk op eigen veld onnodig met 1 - 4 verloren van een ploeg die strijdt tegen degradatie. De coaches Eric Tromp en Frank van den Berg begonnen met dezelfde elf spelers die vorige week nog met 7 - 2 van Nieuwkuijk hadden gewonnen. De wedstrijd begon rommelig met veel balverlies aan beide kanten. Haarsteeg hanteerde vooral de lange bal naar voren en de ODC-defensie had het daar lastig mee. In de 21e minuut kwamen de gastheren op voorsprong. Een aantal ODC-ers stond niet goed op te letten toen een rollertje van Roel van Korven zo maar in het Boxtelse doel verdween: 1 - 0. Het lukte ODC maar moeilijk om een fatsoenlijke aanval op te zetten. De kansen die de ploeg kreeg ontstonden vooral na fouten in de Haarsteeg-verdediging. Na zo’n Haarsteegse misser stond Aerd van Brunschot in de 37e minuut plotseling oog in oog met Roy Roodenburg maar de doelman wist de bal op het laatste moment nog tot corner te verwerken. Vlak daarna had ODC op gelijke hoogte moeten komen maar Sjoerd van Lokven en Bart Dammers liepen elkaar in de weg waardoor de bal naast ging. Op slag van rust claimden de tricolores nog een strafschop maar de scheidsrechter zag geen penalty in een schot van Van Lokven dat tegen de hand van een verdediger van de thuisploeg kwam.

Na rust werd het er niet beter op. ODC speelde erg nonchalant en straalde niet uit dat het koste wat het kost wilde winnen. Mogelijk speelde het warme weer daarbij ook mee. In de 57e minuut tastte doelman Roodenburg mis maar Stein van Brunschot profiteerde daar onvoldoende van en schoot de bal naast. Even later werd een kopbal van Willem van de Kerkhof van de lijn gehaald en dat was eigenlijk het laatste wapenfeit van de tricolores. In de laatste fase van de wedstrijd werden er nauwelijks nog kansen gecreƫerd en lag een tweede treffer voor de thuisploeg via de counter meer voor de hand dan de Boxtelse gelijkmaker. Er werd uiteindelijk niet meer gescoord waardoor de drie punten in Haarsteeg bleven.

De meegereisde aanhang constateerde weer eens hoe wisselvallig dit team kan zijn. Het is vaak alles of niets en deze keer was het helemaal niets. Haarsteeg was blij met de drie punten die het goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. De ODC-ers moeten deze week maar eens goed in de spiegel kijken en proberen om zich op te peppen voor de laatste vijf wedstrijden die nog op het programma staan. De eerstvolgende wordt volgende week zondag 29 april gespeeld als de tricolores op bezoek gaan bij FC Engelen. Let op: deze wedstrijd begint al om 14.00 uur.