Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

St. Michielsgestel 1 - ODC 1
 

 

ODC probleemloos voorbij St Michielsgestel

ODC kende weinig problemen met buurman Sint Michielsgestel. Op sportpark Zegenwerp wonnen de tricolores eenvoudig met 0 - 2 door doelpunten van Remco Schellekens en Willem van de Kerkhof. Beide treffers vielen in de eerste helft. ODC speelde een soevereine pot. Het enige wat de ploeg van trainer Goeran van den Heuvel zichzelf kon verwijten is dat er niet meer gescoord werd. Door de zege is ODC opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst met zes punten uit drie wedstrijden.

Tegenstander Sint Michielsgestel - met voormalig ODC-trainer Aschwin van Kessel aan het roer - was de competitie goed begonnen met twee overwinningen uit twee duels. Op papier zou de uitwedstrijd op sportpark Zegenwerp een zware dobber moeten zijn voor de tricolores. Al snel was duidelijk dat dat wel meeviel. ODC was vanaf het begin de bovenliggende partij die ook de beste kansen kreeg. Al in de 9e minuut kreeg Remco Schellekens een dot van een kans. Rob Groenendaal speelde de bal namens de thuisploeg helemaal verkeerd terug waardoor Schellekens vrij op het doel af kon gaan. De Boxtelse spits speelde de bal echter te ver voor zich uit waardoor doelman Dennis Kapteijns nog kon ingrijpen. Een paar minuten later was het wel raak. Dat was grotendeels de verdienste van Bart Dammers die goed druk zette op een verdediger waarna de bal bij Schellekens kwam die met een wippertje Kapteijns kansloos liet: 0 - 1. Een paar minuten later kwam ODC goed weg toen Luuk van Loon de buitenspelval omzeilde bij een vrije trap. Jordy van der Zande was gelukkig attent en voorkwam de gelijkmaker. Even daarna viel er aan de andere kant een goede kans te noteren. Dammers bereikte Sjoerd van Lokven die uit de draai schoot maar zijn inzet door Kapteijns gekeerd zag. De 35e minuut was cruciaal voor het verdere verloop van de wedstrijd. Eerst stond de ODC-verdediging niet goed op te letten waarna Jeffrey Sterks namens de thuisploeg in scoringspositie kwam. Maar weer was het Van der Zande die redding bracht. In de tegenaanval kreeg ODC een corner waarbij Dammers hard op het doel vuurde. Doelman Kapteijns kon de bal nog wel tegenhouden maar niet klemmen waarna de attente Willem van de Kerkhof in de rebound de 0 - 2 binnenschoot.

In de tweede helft waren de tricolores helemaal heer en meester. De ploeg had zijn zaakjes verdedigend goed op orde waardoor de thuisploeg nauwelijks een vuist kon maken. ODC kreeg daarentegen kans op kans. Direct na de pauze had Schellekens al de gelegenheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Op aangeven van Sjoerd van Lokven ging zijn schot echter over. Diezelfde Van Lokven kreeg de bal even later op een presenteerblaadje aangeboden door Dammers maar hij kopte recht in de handen van de keeper. Dammers zelf was nog het dichtst bij een doelpunt. In de 70e minuut ontweek hij de buitenspelval en ging hij alleen op de keeper af. Het schot dat volgde kwam via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Daardoor bleef het uiteindelijk bij 0 - 2, een wat magere afspiegeling van de verhoudingen in het veld.

Door deze goede overwinning is ODC opgeklommen naar een gedeeld vijfde plaats met zes punten uit drie wedstrijden. Dat zijn er drie minder dan koploper FC Engelen dat met negen uit drie aan kop gaat. Volgende week zondag 15 oktober kan ODC wat aan die achterstand doen want dan komt koploper FC Engelen op bezoek in Boxtel. De aftrap is zoals altijd om half drie.


Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


08-10-2017
 
 
St. Michielsgestel 1 - ODC 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)