Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Nieuwkuijk 1 - ODC 1
 

 

ODC stelt zwaar teleur in Nieuwkuijk

ODC versloeg in de laatste wedstrijd voor de winterstop koploper Real Lunet nog met goed voetbal. Daar was zondag 28 januari in de eerste wedstrijd na de winterstop weinig meer van te zien. Tegen laagvlieger Nieuwkuijk zakten de tricolores door de ondergrens en werd er met 2 - 0 verloren. Het was aan keeper Jordy van der Zande te danken dat de nederlaag niet groter uitviel. Door het verlies is de achterstand op koploper Real Lunet gegroeid naar acht punten.

ODC heeft een slechte reputatie als het gaat om het spelen van uitwedstrijden tegen ploegen die het van vechtvoetbal moeten hebben. De nederlagen dit seizoen tegen Avanti en BMC zullen bij de supporters nog vers in het geheugen liggen. De tricolores zouden voor de uitwedstrijd tegen Nieuwkuijk gewaarschuwd moeten zijn, zou je denken. Toch ging het faliekant mis. ODC startte met Aerd van Brunschot in de spits voor de geblesseerde Remco Schellekens. Verder was ook aanvoerder Roel van Lokven afwezig wegens een blessure. Desondanks stond er op papier een heel aardig team op het veld. Toch had ODC al in de beginfase geluk dat het niet op een achterstand kwam. Roy de Vaan stuitte namens de thuisploeg in de tweede minuut op doelman Jordy van der Zande na een slippertje in de Boxtelse defensie. Na een klein kwartier kregen de tricolores hun eerste kans toen Dirk van der Struijk naast schoot na goed voorbereidend werk van Van Brunschot. ODC probeerde de aanval te zoeken maar deed dat vaak onzuiver en in een te laag tempo waardoor de thuisploeg gemakkelijk op de been kon blijven. Nieuwkuijk speelde fel en compact met weinig ruimte tussen de linies. ODC had het daar moeilijk mee. In de 33e minuut kwam de Boxtelse ploeg ongelukkig op achterstand. Een schot van buiten de zestien van de Nieuwkuijkse middenvelder Niels Kok werd van richting veranderd waardoor Van der Zande kansloos was en de bal in het doel verdween: 1 - 0. Vlak daarna kreeg de thuisploeg via Rick van Buul de kans om de score te verdubbelen maar Van der Zande voorkwam dat met een uitstekende reactie. ODC kreeg voor de pauze nog mogelijkheden op de gelijkmaker maar de vrijstaande Lex van de Biggelaar werd tot tweemaal toe over het hoofd gezien door zijn ploeggenoten.
Na de thee was de eerste kans voor Nieuwkuijk maar weer was het Van der Zande die redding bracht. Nadat Van de Biggelaar en Bart Dammers aan de andere kant kansen op de 1 - 1 hadden gemist, kwamen de gastheren na een dik uur spelen op 2 - 0. Zelfs Van der Zande kon niet voorkomen dat Van Buul de bal binnenschoot na aarzelend optreden in de Boxtelse defensie. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. ODC probeerde in de slotfase nog wel om de aansluitingstreffer te forceren maar de aanvallen waren te voorspelbaar en leidden uiteindelijk tot niets.
Na deze nederlaag staat ODC vijfde op de ranglijst met 21 punten uit 12 wedstrijden. Dat zijn er 8 minder dan koploper Real Lunet.

Volgende week zondag 4 februari hebben de tricolores de gelegenheid om zich te revancheren. Ze ontvangen dan Avanti'31, de nummer twee in de stand. De wedstrijd begint zoals altijd om half drie.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


28-01-2018
 
 
Nieuwkuijk 1 - ODC 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)