&

ODC 1 - st Michelsgestel 1

ODC dendert over Sint Michielsgestel heen

ODC heeft eenvoudig zondag 6 mei met 5 - 0 gewonnen van een niet al te sterk Sint Michielsgestel. Op het warme kunstgrasveld gingen de tricolores bij rust al met 2 - 0 aan de leiding door twee treffers van Lex van de Biggelaar. Na de pauze zorgden Dirk van der Struijk (penalty), Remco Schellekens en Bart Dammers voor de overige Boxtelse treffers.

Voor de winterstop speelde ODC uit tegen Sint Michielsgestel één van haar beste wedstrijden van dit seizoen. Het werd destijds ‘slechts’ 0 - 2 maar ODC leek op dat moment een voorname kandidaat voor de titel. Het liep echter allemaal anders waardoor er voor zowel ODC als voor de gasten nauwelijks meer iets op het spel stond bij de terugwedstrijd in Boxtel.

Beide ploegen hadden last van het warme weer. Dat was te zien aan het vele balverlies dat werd geleden. De gasten uit Sint Michielsgestel kregen in de eerste minuut al een enorme kans. Paul Smulders verkeek zich op een lastige stuiterbal waardoor Perry van Grinsven plotseling vrij voor keeper Robbie Roelofs stond. De Gestelse spits schoot de bal van dichtbij echter langs het Boxtelse doel. Maar ODC stelde snel orde op zaken. Na een kwartier spelen bereikte Bart Dammers met een mooie crosspass Lex van de Biggelaar die controleerde en beheerst de 1 - 0 binnenschoot. Even later was het bijna 2 - 0 toen een schot van Smulders via de paal en keeper Dennis Kapteijns naast ging. Nadat Bas van der Pasch in de 30e minuut op de vuisten van Kapteijns had gekopt, viel in de 36e minuut de tweede ODC-treffer. Bij een aanval over diverse schijven kwam de bal aan de rechterkant bij Remco Schellekens. De spits gaf een strakke voorzet die door Van de Biggelaar knap werd binnengekopt: 2 - 0. Vlak voor de thee kregen de gasten in de persoon van Job Toelen nog een goede kans op de aansluitingstreffer maar gelukkig voor ODC wist doelman Roelofs dat te voorkomen.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk niet veel. Na een uur spelen werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid toen de scheidsrechter de bal in het voordeel van ODC op de stip legde bij een handsbal. Dirk van der Struijk schoot de toegekende penalty feilloos binnen: 3 - 0. Vervolgens kreeg ODC kans op kans maar waren de mannen van Eric Tromp en Frank van den Berg onnauwkeurig in de afronding. In de 69e was het dan toch weer raak. De uitstekend spelende Van de Biggelaar legde de bal keurig terug op Schellekens die het daarna vakkundig afwerkte: 4 - 0. In de slotfase werd het ook nog 5 - 0 toen Dammers een vrije trap vanaf rechts binnenkopte. Vlak voor tijd veerden de echte voetballiefhebbers nog een keer op. Van de Biggelaar speelde zich binnen de zestien knap vrij en vuurde vanuit de draai stijlvol op het doel. Omdat de redding van keeper Kapteijns bijna net zo mooi was, leidde het niet tot een doelpunt en kwam er geen verandering meer in de stand.
ODC staat na deze ruime zege nog steeds vijfde op de ranglijst. De tricolores hebben 38 punten uit 23 wedstrijden. Het gat met de nummer vier, Zwaluw VFC, is door de nederlaag van de Vughtenaren nog maar twee punten. Theoretisch gezien zou de nacompetitie nog gehaald kunnen worden gewonnen. Maar dan moet wel alles meezitten. Er resten ODC nog drie wedstrijden.

De eerste daarvan wordt volgende week zondag 13 mei gespeeld. ODC ontvangt dan in eigen huis de nummer drie en dat is BMC.