&

ODC 1 - Taxandria 1

ODC herpakt zich met klinkende zege

ODC heeft zich zondag 1 oktober uitstekend hersteld van de slechte competitiestart van vorige week. Op eigen veld wonnen de tricolores na een stroef begin overtuigend met 4 - 0 van Taxandria. Sjoerd van Lokven en Lex van de Biggelaar zorgden voor de 2 - 0 ruststand waarna opnieuw Van Lokven en Bart Dammers voor de eindstand zorgden. Door deze overwinning staat het team van trainer Goeran van den Heuvel op een gedeeld zesde plaats met drie punten uit twee wedstrijden.

ODC had het één en ander recht te zetten na de zeperd van vorige week toen er bij de start van de competitie met 3 - 0 werd verloren van Avanti. Trainer Goeran van den Heuvel startte desondanks met nagenoeg dezelfde 11 spelers als in Schijndel. De enige mutatie betrof Just van Wijk die de linksbackpositie had overgenomen van de afwezige Paul Smulders. De tricolores kenden een moeizame start. De eerste kansen waren voor de gasten uit Oisterwijk. Na 10 minuten stond Geert van de Ven namens Taxandria vrij voor het doel maar hij zag geen kans om doelman Jordy van der Zande te passeren. Vijf minuten later leken de Oisterwijkers op voorsprong te komen. Vanaf de rechterkant bracht Van de Ven de bal voor het Boxtelse doel. Peter de Jong mikte vervolgens binnen de palen maar gelukkig voor ODC redde Van der Zande bekwaam. De Boxtelaren kwamen daarna beter in de wedstrijd. Er werden kort achter elkaar drie corners afgedwongen maar tot grote kansen leidde dat nog niet. In de 19e minuut werd ODC voor het eerst gevaarlijk. Na een mooie pass vanuit het middenveld werd Bart Dammers gelanceerd maar hij schoot de bal tegen de uitkomende keeper Ramon Doomen. Vlak daarna legde Remco Schellekens de bal na een voorzet van Dirk van der Struijk knap terug. Bas van der Pasch raakte de bal daarna echter helemaal verkeerd. In de 36e minuut kwamen de tricolores op voorsprong. Van der Struijk stuurde Sjoerd van Lokven de diepte in die de bal goed controleerde en beheerst scoorde: 1 - 0. Twee minuten later werd de score verdubbeld na een prachtige aanval over vele schijven. Schellekens ging daarbij de één-twee aan met Sjoerd van Lokven waarna de Boxtelse spits de bal breed legde op de meegelopen Lex van de Biggelaar die moeiteloos de 2 - 0 binnentikte.

Kort na de pauze leek het er op dat Dammers op aangeven van Roel van Lokven de wedstrijd definitief in het slot gooide maar om onduidelijke redenen keurde de scheidsrechter de treffer af. ODC bleef maar kansen creëren. In de 56e minuut haalde Van der Struijk verwoestend uit en moest keeper Doomen zich tot het uiterste strekken om de bal uit de kruising te tikken. Het bleek uitstel van executie want in de 62e minuut viel alsnog de derde Boxtelse treffer. Dammers stond aan de basis daarvan door eerst twee tegenstanders te poorten en daarna Schellekens aan te spelen. De spits had vervolgens oog voor Sjoerd van Lokven die de bal aannam, de keeper omspeelde en de 3 - 0 binnenwerkte. Tien minuten later was het weer raak. Schellekens was daarbij opnieuw de man van de assist. Met een bekeken pass bereikte hij Dammers die het koel afmaakte en de 4 - 0 op het scorebord zette. In de slotfase nam ODC begrijpelijk wat gas terug. Taxandria kreeg nog wat kleine mogelijkheden via Max van Dongen maar ook hij wist doelman Van der Zande niet te passeren. Vermeldenswaardig was tenslotte nog de invalbeurt van Mark Verhagen. Het is één van de spelers die nadrukkelijk aan de deur klopt voor een plek in ODC 1. Dat is een gezonde situatie want concurrentie houdt de boel scherp!

ODC heeft met deze afgetekende overwinning gelukkig weer herpakt. Laten we hopen dat de uitglijder vorige week in Schijndel een incident was. Door de zege staat ODC nu samen met vier andere ploegen op een gedeeld zesde plaats met drie punten uit twee wedstrijden. Volgende week zondag 8 oktober wacht de tricolores een volgende streekderby. ODC gaat dan op bezoek bij buurman Sint Michielsgestel, een ploeg die nog zonder puntverlies is.