Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ODC 1 – Wilhelmina 1
 

 

ODC veel te sterk voor Wilhelmina

ODC had zondag 18 maart op eigen veld geen kind aan hekkensluiter Wilhelmina. Op een steenkoud sportpark Molenwijk werden de Bosschenaren met 8 - 1 de pan in gehakt (ruststand 4 - 1) Remco Schellekens was met vijf treffers de grote man bij de tricolores. Als de ploeg van Eric Tromp en Frank van den Berg iets scherper in de afronding was geweest dan hadden gemakkelijk de dubbele cijfers gehaald kunnen worden.

De thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Wilhelmina zou op papier geen probleem op moeten leveren voor het veel hoger geklasseerde ODC. Je weet het echter maar nooit. De tricolores moesten het stellen zonder hun aanvoerder Roel van Lokven die met een blessure aan de kant bleef. Het bleek voor het duel met Wilhelmina niet veel uit te maken. ODC was gewoonweg veel te sterk voor de Bosschenaren. Binnen drie minuten lag de bal al in het doel. Bart Dammers stuurde vanaf links Remco Schellekens diep die de rust bewaarde en doelman Bjorn van de Bersselaar kansloos liet: 1 - 0. Een minuut later zorgde Lex van de Biggelaar bijna voor 2 - 0 maar zijn inzet werd door Matthew Vos van de lijn gehaald. De tweede Boxtelse treffer kwam er in de zevende minuut alsnog toen Sjoerd van Lokven op aangeven van Dirk van der Struijk het net vond: 2 - 0. Schellekens raakte vlak daarna nog een keer de lat en Stein van Brunschot stuitte op de keeper alvorens het in de 25e minuut 3 - 0 werd. Schellekens was attent bij een enorme fout in de Bossche verdediging en werkte zijn tweede treffer van de middag binnen. Maar er zat voor de Boxtelse spits voor de pauze nog meer in het vat. In de 36e minuut rondde hij een voorzet van Van der Struijk fraai af met het hoofd en stond het 4 - 0. Daarna verslapten de tricolores wat waardoor Jordey van Ham namens de gasten vlak voor rust wat terug kon doen: 4 - 1.

Meteen na de thee kreeg Dammers de gelegenheid om de score uit te breiden maar hij stuitte op keeper Van de Bersselaar. Er sloop wat gemakzucht in de ploeg wat wel te begrijpen is als de wedstrijd feitelijk al lang beslist is. Na een uur hielp de tegenstander de tricolores een handje mee. Van de Bersselaar kreeg een verdwaald schot van Van der Struijk niet onder controle waarna Schellekens er als de kippen bij was om de 5 - 1 binnen te schieten. In de 68e minuut maakte de Boxtelse scherpschutter zijn vijfde (en mooiste) doelpunt van de middag. Met een subtiele schijnbeweging zette hij twee tegenstanders op het verkeerde been waarna een klein tikje voldoende was om ook de keeper te passeren (6 – 1). ODC kreeg daarna kans op kans maar was nonchalant in de eindfase. Het was een ongelukkig eigen doelpunt van een Bossche verdediger dat er tien minuten voor tijd voor zorgde dat de 7 - 1 op het scorebord verscheen. Dammers was de hele wedstrijd al ongelukkig in de afronding geweest maar drie minuten voor tijd kon ook zijn naam als doelpuntenmaker worden genoteerd. Op aangeven van Sjoerd van Lokven zorgde hij voor de 8 - 1 eindstand.

Na de overwinning staat ODC nog steeds vijfde op de ranglijst maar is de achterstand op de nummer vier Zwaluw VFC verkleind naar drie punten waarbij de tricolores een wedstrijd minder hebben gespeeld. Volgende week zondag 25 maart speelt ODC de altijd lastige uitwedstrijd tegen Vlijmense Boys. Zo gemakkelijk als tegen Wilhelmina zal het niet gaan. De aftrap is om half drie.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


18-03-2018
 
 
ODC 1 – Wilhelmina 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)