&

ODC 1 - Zwaluw VFC 1

ODC raakt koppositie al weer kwijt door verlies op Zwaluw VFC

ODC is er niet in geslaagd om de koppositie in de derde klasse C vast te houden. Op eigen veld verloren de tricolores met 1 - 3 van Zwaluw VFC dat lange tijd met 10 man speelde. In de slotfase tekende Dirk van der Struijk voor het enige Boxtelse doelpunt. Door de nederlaag is ODC gezakt naar de gedeeld tweede plaats op de ranglijst.

Na vijf zeges op rij in de afgelopen weken moest ODC het deze keer op eigen veld opnemen tegen buurman Zwaluw VFC. De Vughtenaren doen het ten opzichte van vorig seizoen goed en hadden voorafgaand aan het duel tegen ODC slechts drie punten minder. Bij ODC debuteerde oud-prof Frank van der Struijk. Hij kreeg van trainer Goeran van den Heuvel een plaats op het middenveld toebedeeld. De tricolores hadden al binnen twee minuten op voorsprong kunnen staan. Remco Schellekens zette met een slimme voetbeweging Bart Dammers alleen voor Youri Timmermans maar de Vughtse doelman pareerde de inzet van Dammers bekwaam. Vervolgens brak er een fase van ruim 20 minuten aan waarin er weinig gebeurde. Dat veranderde in de 27e minuut toen Romario Sijaranamual direct rood kreeg na een harde charge op Roel van Lokven en Zwaluw met 10 man verder moest. Ondanks de man-meer-situatie lukte het ODC niet om gevaarlijk te worden. Zwaluw speelde goed georganiseerd onder leiding van de ervaren Paul Beekmans en gokte op de invallen van de twee levensgevaarlijke spitsen Martin de Laat en Julius Emmanuel. Vlak voor rust waren ze daarmee succesvol toen De Laat de bal net buiten de 16 controleerde en knap binnenschoot: 0 - 1.

Na de pauze duurde het even alvorens ODC kansen begon te creëren. Na een combinatie met Schellekens stuitte Dirk van der Struijk in de 56e minuut op doelman Timmermans. Even later schoot Dammers vanuit kansrijke positie naast en had Lex van de Biggelaar pech dat zijn schot van dichtbij via een Vughtse verdediger naast ging. Het zat ODC in die fase niet mee. Zwaluw loerde op de counter en ruim een kwartier voor tijd leidde dat tot de 0 - 2. De snelle Emmanuel werd vanaf eigen helft gelanceerd waarna hij de ODC-verdediging zijn hielen liet zien en koel afrondde. In het laatste kwartier bleven de tricolores zoeken naar treffers. Het zat ze niet mee toen een ziedend schot van Dirk van der Struijk in de 85e minuut de paal trof. Vijf minuten later haalde hij opnieuw uit en dit keer was het wel raak: 1 - 2. De ODC-supporters gingen er nog eens goed voor zitten maar zagen hun hoop al snel de grond in geboord worden. Beekmans zag Jordy van der Zande voor zijn doel staan en lepelde de bal er vanaf de aftrap in één keer in: 1 - 3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Door de nederlaag is ODC de koppositie kwijtgeraakt aan Real Lunet dat met 17 punten uit 7 wedstrijden 2 punten meer heeft dan ODC, Zwaluw en BMC.

Volgende week is er in verband met een bekerprogramma geen competitiewedstrijd ingepland. ODC speelt haar eerstvolgende duel daarom pas op zondag 19 november als er uit tegen Schijndel wordt gespeeld.