Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Schijndel/De Wit 1 - ODC 1
 

 

ODC met ruime cijfers langs Schijndel

ODC heeft zondah 19 november een prima resultaat neergezet door RKSV Schijndel op eigen terrein met 0 - 4 te verslaan. Lex van de Biggelaar zette de tricolores voor rust op voorsprong. ODC speelde niet groots maar kon desondanks in het laatste halfuur uitlopen naar 0 – 4 door treffers van Frank Kuppens, opnieuw Van de Biggelaar en Bas van der Pasch. Na de zege staat ODC nog steeds twee punten achter op lijstaanvoerder Real Lunet dat ook won en daardoor de eerste periodetitel pakte.

Na een weekje rust moest ODC het opnemen tegen voormalig hoofdklasser Schijndel dat na een aantal degradaties inmiddels is afgezakt naar de derde klasse. Het team van trainer Goeran van den Heuvel moest het in dit duel doen zonder de geblesseerde Bart Dammers waardoor er een basisplaats was ingeruimd voor Bas Verkaik. ODC had vanaf het begin het meeste balbezit maar de ploeg speelde rommelig en was vaak de bal snel al weer kwijt. De eerste kans ontstond na een fout in de Schijndelse defensie en het was Lex van de Biggelaar die daar optimaal van profiteerde. Nadat hij een verdediger de bal afhandig had gemaakt, schoot hij hard en zuiver raak waarbij keeper Timo de Louwere het nakijken had: 0 - 1. Wat de tricolores in het restant van het eerste bedrijf lieten zien was niet groots. De ploeg maakte een ongeconcentreerde de indruk maar tegenstander Schijndel deed daar eigenlijk maar weinig mee waardoor ODC-keeper Jordy van der Zande nauwelijks in de problemen kwam. Vlak voor rust ging Schijndel opnieuw achterin in de fout. Doelman De Louwere schoot de bal zo maar in de voeten van Remco Schellekens maar twee Schijndelse verdedigers wisten op het laatste nippertje een tweede Boxtelse treffer te voorkomen.

Na de pauze kwam Schijndel als beste uit de kleedkamer. ODC werd teruggedrongen op de eigen helft maar het leverde de thuisploeg niet veel op. De eerste goede kans na rust was voor ODC. Sjoerd van Lokven werd diep gestuurd en kwam oog in oog met De Louwere maar zag tot zijn teleurstelling dat de Schijndelse doelman dit keer wel goed ingreep. Na een klein uur spelen kregen de tricolores weer wat meer grip op het spel en toen was de wedstrijd snel beslist. Bij een corner van ODC kreeg Schijndel de bal niet weg uit de eigen zestien. Ten langen leste belandde de bal voor de voeten van Frank Kuppens die uithaalde en zijn inzet over de lijn zag gaan: 0 - 2. Vlak daarna was het opnieuw raak en deze keer was de treffer het resultaat van een prachtige aanval. Verkaik speelde aan de rechterkant knap Dirk van der Struijk vrij die voorgaf waarna Van de Biggelaar voor zijn man kwam en de 0 - 4 binnenschoof. In de 77e minuut werd het ook nog 0 - 4. Frank van der Struijk zette aan de rechterkant een aanval op waarna hij de bal panklaar afleverde bij Bas van der Pasch die beheerst afrondde. In de laatste fase van de wedstrijd hadden er nog meer Boxtelse treffers kunnen vallen maar De Louwere voorkwam met een paar goede reddingen dat Verkaik en Dirk van der Struijk scoorden.
Omdat Zwaluw VFC en BMC punten verspeelden, staat ODC nu alleen op de tweede plaats met 18 punten uit 8 wedstrijden. Dat zijn er 2 minder dan koploper Real Lunet dat ook won en daardoor de eerste periodetitel pakt.

Volgende week zondag 26 november speelt ODC opnieuw uit. De tricolores gaan dan in Berlicum op bezoek bij BMC.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


19-11-2017
 
 
Schijndel/De Wit 1 - ODC 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)