&

SV Budel 1 - ODC 1

ODC pas na rust op dreef tegen SV Budel

ODC speelde in zondag 10 september Budel een wisselvallig tweede bekerduel. Voor de pauze was het niet best wat de tricolores lieten zien. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong waarna Remco Schellekens vlak voor rust de gelijkmaker scoorde. Na rust toonde ODC wat meer bezieling en werd de wedstrijd eenvoudig met 2 - 5 in Boxtels voordeel beslist. Bart Dammers (2x), Bas Verkaik en Dirk van der Struijk (vanaf de stip) tekenden voor de treffers.

In de tweede bekerwedstrijd moest ODC het opnemen tegen SV Budel dat net als ODC derdeklasser is maar dan in het district Zuid 2. Een aardige bijkomstigheid daarbij is dat oud Boxtelaar en oud ODC-er Mikel de Windt deel uit maakt van het Budelse team. Met zijn 38 jaar leidde hij als aanvoerder de defensie van zijn ploeg.

De tricolores begonnen niet al te best aan de wedstrijd. Er was veel onnodig balverlies en in defensief opzicht werd er steeds veel te veel ruimte weggegeven. Al in de achtste minuut kwamen de mannen van trainer Goeran van den Heuvel daardoor op achterstand. Spits Rens Vrijsen kon ongehinderd teamgenoot Stan van Leeuwen aanspelen die vervolgens Jordy van der Zande kansloos liet: 1 - 0. ODC was weliswaar voetbaltechnisch beter maar er is meer nodig. Gebrek aan concentratie en nonchalance zorgden er keer op keer voor dat de Boxtelse ploeg geen moment in de wedstrijd kwam. De eerste kans voor ODC ontstond dan ook na een enorme fout in de Budelse defensie. Doelman Don Driessen schatte een bal van ver helemaal verkeerd in waarna Remco Schellekens vrij spel kreeg. De spits had echter te veel tijd nodig waardoor de Budelse defensie alsnog in kon grijpen. Aan de andere kant mochten de tricolores na een klein halfuur hun keeper Van der Zande dankbaar zijn dat hij met zijn voet redding bracht bij een uitval via Vrijsen. Vlak voor rust viel uit de eerste de beste goede ODC-aanval de gelijkmaker. Paul Smulders gaf vanaf links een afgemeten voorzet die door Schellekens knap werd binnengekopt: 1 - 1.

Na de pauze lieten de tricolores zich van een veel betere kant zien. Het spel was met tijden nog steeds slordig maar er zat duidelijk meer vuur in het Boxtelse spel. Met Bas Verkaik en Just van Wijk als invallers, kwam er wat meer dynamiek in de ploeg. Na ruim een uur spelen betaalde zich dat ook uit in doelpunten. Na een afgeslagen hoekschop kwam de bal uiteindelijk bij Verkaik die zijn voet er tegen zette waarna de keeper het nakijken had: 1 - 2. Vanaf dat moment het ging snel. In de 65e minuut gaf De Windt binnen de beruchte lijnen een duwtje aan Schellekens die daardoor net niet bij de bal kon. De scheidsrechter zag het en legde de bal op de stip. Dirk van der Struijk schoot de strafschop onberispelijk binnen (1 - 3). Twee minuten later was het opnieuw raak. Bart Dammers profiteerde met een bekeken lobje over de keeper optimaal van een te zachte terugspeelbal (1 - 4). Een kwartier voor tijd deed de thuisploeg via Jelle Martens nog wat terug na een fout in de ODC-defensie (2 - 4). De tricolores hadden echter het laatste woord. Vijf minuten voor tijd stond Dammers aan het einde van een goedlopende aanval en tikte hij zijn tweede treffer van de middag binnen: 2 - 5.

Volgende week zondag 17 september staat de derde en laatste bekerwedstrijd op het programma. ODC gaat dan op bezoek bij Dommelen (derdeklasser in de regio Eindhoven) dat tot nu toe beide bekerduels won. Alleen bij winst kwalificeren de tricolores zich voor de volgende ronde.