Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Wilhelmina 1 - ODC 1
 

 

ODC pakt de koppositie na 5e overwinning op rij

ODC heeft goede zaken gedaan. Zelf boekten de tricolores een moeizame 0 - 1 zege bij Wilhelmina. Remco Schellekens scoorde al vroeg in de wedstrijd de enige treffer. Op een zwaar veld hadden de tricolores het soms lastig tegen een fel spelend Wilhelmina. De wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven maar belangrijker was dat ODC won en dat de concurrenten bovenin allemaal punten verspeelden. Daardoor is ODC nu koploper met 15 punten uit 6 wedstrijden.  

De laatste keer dat ODC en Wilhelmina elkaar in competitieverband troffen was in de derde klasse C in het seizoen 2013/2014. Het was het seizoen waarin ODC via de nacompetitie promoveerde en Wilhelmina via de nacompetitie degradeerde. De tricolores wonnen de beide duels destijds ruim (4 - 1 thuis, 0 - 5 uit). Voorafgaand aan het duel in ’s-Hertogenbosch was ODC ook deze keer favoriet. Maar de ploeg van trainer Goeran van den Heuvel had het lastig op het door regenval moeilijk bespeelbare veld in Den Bosch. Daar kwam nog bij dat de trainer geen beroep kon doen op de geblesseerde Willem van de Kerkhof. Zijn vervanger was Mark Verhagen die de positie van Van de Kerkhof naar behoren invulde. ODC speelde vanaf het begin echter slordig. Vaak waren de gekozen oplossingen te moeilijk waarbij er te weinig rekening werd gehouden met het slechte veld. Maar bij de eerste de beste goede aanval was het in de 10e minuut wel direct raak. Lex van de Biggelaar passeerde vanaf links zijn directe tegenstander en gaf een afgemeten voorzet op Remco Schellekens die doeltreffend afrondde: 0 - 1.  Daarna viel er lange tijd weinig te noteren. Wilhelmina speelde met veel inzet maar het leidde nauwelijks tot kansen.

Na de thee kreeg ODC meteen een kans om de score uit te breiden. Van de Biggelaar was opnieuw de man van de voorbereiding. Zijn voorzet bereikte Sjoerd van Lokven maar diens schot ging over het Bossche doel. In de 57e minuut had ODC geluk. Bij een scrimmage voor het doel van Jordy van der Zande had zo maar de gelijkmaker kunnen vallen maar de bal ging gelukkig voorlangs. Even later was de thuisploeg opnieuw dreigend maar de sterk spelende Frank Kuppens voorkwam met een adequate ingreep de gelijkmaker. Aan de andere kant kregen de tricolores diverse mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar vaak was de eindpass slordig of liet de afronding te wensen over. Just van Wijk raakte na ruim een uur spelen nog een keer de lat na een knappe actie aan de linkerkant. Kort daarna stuitte Sjoerd van Lokven op doelman Johnny Heesels na een goed uitgespeelde aanval waarbij de Bossche keeper ook de rebound van Van de Biggelaar goed tegenhield. Door de gemiste kansen bleef het tot einde toe spannend. ODC wist de overwinning uiteindelijk over de streep te trekken. Het was geen mooie overwinning maar wel een zeer nuttige. Dat bleek achteraf toen duidelijk werd dat de koplopers Avanti’31 en Real Lunet allebei punten hadden laten liggen. Dat deed ook Zwaluw VFC, dat voorafgaand aan de wedstrijd gelijk met ODC op de derde plaats stond. Door de eigen overwinning en de gunstige resultaten op de andere velden is ODC nu koploper geworden met 15 punten uit 6 wedstrijden. Dat is één punt meer dan Real Lunet dat nu tweede staat en twee punten meer dan Avanti dat is afgezakt naar de derde plaats.

Als lijstaanvoerder ontvangt ODC volgende week zondag 5 november buurman Zwaluw VFC dat op de vierde plaats staat met drie punten achterstand. De wedstrijd op sportpark Molenwijk begint zoals altijd om half drie.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


29-10-2017
 
 
Wilhelmina 1 - ODC 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)