&

Zwaluw VFC 1 - ODC 1

ODC in de slotfase nog naast Zwaluw

De streekderby tussen Zwaluw VFC en ODC is geëindigd in een 1 – 1 gelijkspel. Al binnen tien minuten kwam ODC op achterstand via een strafschop. Ondanks veel Boxtels balbezit bleef de 1 - 0 stand lange tijd op het scorebord staan. Een zondagsschot vlak voor tijd van invaller Stein van Brunschot zorgde er voor dat de tricolores toch nog met een puntje naar huis konden afreizen. Door de remise staat ODC met 25 punten uit 15 wedstrijden nog steeds vijfde op de ranglijst.

Na twee weken niet gevoetbald te hebben wegens het slechte weer, stond voor ODC de uitwedstrijd tegen Zwaluw VFC op het programma. Voor de winterstop hadden de tricolores op pijnlijke wijze op eigen veld met 1 - 3 verloren van de Vughtenaren. Dus er was weer eens iets recht te zetten voor het team van Eric Tromp en Frank van den Berg. ODC begon de wedstrijd met veel balbezit maar tot echt doelgevaar leidde het niet. In de negende minuut liet de thuisploeg voor het eerst iets van zich horen. Er werd een hoge bal in de richting van topscorer Martin de Laat gespeeld. De ODC-defensie verzuimde om de bal voor de stuit weg te werken waarna de Vughtse spits er slim zijn lichaam inzette en er met de bal vandoor ging. Willem van de Kerkhof trok De Laat vervolgens naar de grond waarna de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. De Laat schoot de strafschop onberispelijk binnen: 1 - 0. ODC moest in de achtervolging en kreeg wat kleine kansjes. Een schot van Bart Dammers eindigde in de handen van doelman Youri Timmermans en vlak voor rust ging een kopbal van Bas van der Pasch maar net naast het Vughtse doel.

Na de pauze bleef ODC een veldoverwicht houden maar kreeg de thuisploeg enkele grote kansen om de voorsprong te verdubbelen. De grootste kans was voor de snelle Julius Emmanuel die vlak na de thee had moeten scoren maar de bal recht in de handen van Jordy van der Zande schoot. ODC bleef daarna aandringen, echter zonder succes. Dammers schoot in de 56e minuut van dichtbij in de korte hoek maar keeper Timmermans bracht redding. In de 68e minuut was Zwaluw wederom gevaarlijk via de tegenaanval. Romario Sijaranamual had de 2 - 0 op zijn schoen maar Frank Kuppens en de prima keepende Van der Zande zorgden er samen voor dat de bal naast het doel ging. Aan de andere kant bleef ODC er alles aan doen om langszij te komen maar steeds viel de bal niet goed of stierf de aanval in schoonheid. In de 83e minuut viel het kwartje echter toch nog de goede kant op voor de tricolores. Vanaf rechts kwam er een voorzet precies in de voeten van invaller Stein van Brunschot die niet nadacht en de bal schitterend in de rechterkruising knalde: 1 - 1. In de resterende tijd probeerde ODC nog wel voor de overwinning te gaan maar dat zat er niet meer in.

Door het gelijke spel blijft ODC op de vijfde plaats op de ranglijst staan met 25 punten uit 15 wedstrijden. Volgende week zondag 18 maart staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma. Hekkensluiter Wilhelmina komt dan op bezoek in Boxtel.