&

De Bocht`80 1 - ODC 1

Ook De Bocht ’80 geen partij voor ODC

Na de 9 - 2 overwinning van vorige week op LSV, was ODC ook voor de andere vijfdeklasser in de bekercompetitie zondag 9 september veel te sterk. Aan de Oude Grintweg in Oirschot werd De Bocht ’80 met maar liefst 0 - 10 verslagen. Bij rust stond het al 0 - 6. Pas wanneer volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen mede derdeklasser Wilhelmina Boys is gespeeld, zullen we pas echt weten hoe de tricolores er voor staan met het oog op de nieuwe competitie.

De wedstrijd op het knusse sportpark De Staak in Oirschot was pas 13 seconden oud toen De Bocht ’80-keeper Edwin der Kinderen de bal voor het eerst uit het net moest halen. Sjoerd van Lokven schoot de bal toen al tegen de touwen na voorbereidend werk van Dirk van der Struijk en Remco Schellekens (0 - 1). De thuisploeg had de hele wedstrijd geen schijn van kans en werd door ODC van meet af aan met de rug tegen de muur gezet. In de 11e minuut maakte Van Lokven zijn tweede treffer (0 – 2) na een slippertje van doelman Der Kinderen en na 13 minuten had de Boxtelse middenvelder zelfs al een zuivere hattrick op zijn naam staan toen hij een mooie combinatie met Schellekens knap afrondde (0 – 3). Daarna stokte de productie enigszins. ODC zocht het naar de zin van de technische staf te veel door het midden terwijl de ruimte aan de zijkanten lag. In de 37e minuut viel dan toch de 0 - 4. Een verre ingooi van Van der Struijk werd door Frank Kuppens verlengd waarna Ido Pijnenburg de bal in de verre hoek kopte. Niet veel later maakte Van Lokven er 0 - 5 van en vlak voor rust zorgde Maarten Verheijden voor 0 - 6 na voorbereidend werk van Schellekens.

Ook in de tweede helft troffen de tricolores snel doel. De pauze was slechts 20 seconden verstreken toen Schellekens een voorzet van Van der Struijk binnenkopte (0 – 7). Even later waren de rollen omgedraaid. Schellekens was de aangever toen Van der Struijk doelpunt nummer acht liet noteren. Vervolgens brak er weer een fase aan waarin de tricolores de teugels wat lieten vieren wat niet zo niet raar is bij een 0 - 8 tussenstand. In de 67e minuut kreeg ODC een vrije trap te nemen die door routinier Mathijs Hendriks snoeihard werd verzilverd (0 - 9). In de jacht op doelpunt nummer tien liet ODC aanvankelijk nogal wat kansen liggen maar in minuut 78 was het dan toch zo ver. Na een perfect uitgevoerde counter zette Schellekens Verheijden aan het werk. Zijn voorzet vanaf links werd door Hendriks eenvoudig achter de keeper geschoten: 0 - 10. Dat was tevens de eindstand. De laatste keer dat ODC de dubbele cijfers haalde in een officiële wedstrijd was op 13 september 2009. De tricolores wonnen toen in competitieverband met 10 - 2 van Hedel.

ODC heeft volgende week zondag 16 september thuis tegen Wilhelmina Boys genoeg aan een gelijkspel om door te gaan in de bekercompetitie. Zo eenvoudig als de afgelopen twee wedstrijden zal het echter niet gaan tegen de derdeklasser uit Best