&

ODC 1 - FC Engelen 1

ODC wint opnieuw na spektakelstuk tegen FC Engelen

ODC heeft voor de tweede week op rij van FC Engelen gewonnen. Na de 0 - 3 van vorige week in Engelen wonnen de tricolores zondag 7 april dit maal op eigen veld met 5 - 3. Bij rust keek ODC nog tegen een 1 - 2 achterstand aan maar na de pauze kantelde de wedstrijd volledig waarbij het de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch niet tegen zat. Joep van der Meijden (2x), Dirk van der Struijk (2 benutte penalty’s) en Remco Schellekens zorgden voor de Boxtelse treffers. Door de zege en het verlies van concurrent SVSSS is ODC nu opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst met 34 punten uit 18 wedstrijden.

Na de klinkende 0 - 3 overwinning van vorige week op FC Engelen wist ODC eigenlijk vooraf al dat het in de thuiswedstrijd waarschijnlijk niet zo gemakkelijk zou gaan als in Engelen. De gasten zouden hun lesje geleerd moeten hebben. Daar leek het in de eerste paar minuten van de wedstrijd overigens niet op. Al in de derde minuut kwam Joep Timmermans namens ODC vrij voor Sam Pijnenburg te staan maar de jonge keeper pareerde de inzet goed. Na een kwartier was het opnieuw dreigend voor het doel van de gasten. Remco Schellekens had een goede actie in huis maar kon op het laatste moment Joep van der Meijden niet bereiken. In de 20e minuut kwam FC Engelen er razendsnel uit. Sam de Schepper bereikte Luca Schrier die knap uithaalde en ODC-doelman Jordy van der Zande kansloos liet: 0 - 1. ODC had snel een antwoord klaar. Tijn Boons schudde in de 22e minuut zijn tegenstander van zich af en legde de bal klaar voor Joep van der Meijden die op snelheid langs zijn tegenstander ging en in de korte hoek scoorde: 1 - 1. Die stand bleef tot vlak voor rust op het scorebord staan. Toen kreeg FC Engelen vanaf rechts een vrije trap te nemen. De bal werd hoog voor het doel geslingerd. Jordy van der Zande leek in te kunnen grijpen maar FC Engelen-captain Marijn van Rijswijk was eerder bij de bal en knikte zijn ploeg opnieuw op voorsprong: 1 - 2. Nog voor rust leek het weer gelijk te worden. Op de achterlijn werd Van der Meijden ondersteboven gelopen waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Schellekens had de klus moeten klaren maar miste waardoor de beide ploegen met 1 - 2 naar de thee gingen.

Na de pauze voltrok zich een waar spektakelstuk. Dat begon in de 50e minuut met een slalomactie van Van der Meijden. Na een paar mooie bewegingen stond hij opeens vrij voor de keeper waarna hij het bekwaam afrondde: 2 - 2. Een paar minuten later kwamen de gasten voor de derde keer op voorsprong. De ODC-defensie greep bij een aanval van de gasten slap in waardoor De Schepper vanaf de zestien alle ruimte kreeg om de 2 - 3 binnen te schieten. De tricolores gaven vervolgens vol gas om de gelijkmaker te forceren. Schellekens en Van der Meijden kregen goede kansen maar misten. In de 64e minuut kreeg ODC opnieuw een penalty. Dit keer ging Just van Wijk onderuit binnen de beruchte lijnen. Dirk van der Struijk maakte geen fout en schoot de 3 - 3 binnen. Nadat Engelen-speler Niels Banierink even daarna wegens commentaar op de leiding zijn tweede gele kaart ontving, stond het opeens 11 tegen 10. Voor ODC was dat het signaal om vol voor de winst te gaan. Jasper Vorstenbosch kreeg in de 69e minuut de uitgelezen mogelijkheid om ODC voor het eerst aan de leiding te brengen maar hij poeierde de bal over. Een minuut later was er een grote kans aan de andere kant. Van der Zande was echter op zijn post en tikte de bal over het doel. In de 82e minuut kreeg ODC een corner. Het lukte FC Engelen daarbij niet om op te ruimen waardoor Schellekens bij de bal kon komen en vallend voor 4 - 3 wist te zorgen. Vier minuten later viel de beslissing. Van der Meijden ging er op rechts op volle snelheid vandoor. De arbiter negeerde het vlagsignaal van de assistent en legde de bal opnieuw op elfmeter toen Van der Meijden door een verdediger onderuit werd gehaald. Van der Struijk hield voor de tweede keer het hoofd koel en knalde de 5 - 3 binnen. ODC kon daardoor weer een belangrijke overwinning bijschrijven. De ploeg liet zien mentaal sterk te zijn door tot drie keer toe terug te komen van een achterstand en uiteindelijk ook nog de drie punten te pakken. Door de zege en het verlies van concurrent SVSSS, staat ODC nu tweede op de ranglijst met 34 punten uit 18 wedstrijden. Koploper BVV heeft een punt meer maar ook een wedstrijd meer. De komende week wordt belangrijk voor de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch.

A.s. donderdag 11 april worden in Udenhout bij een stand van 1 - 1 de resterende 23 minuten uitgespeeld van het duel tussen SVSSS en ODC (aanvang 20.00 uur).

Komende zondag 14 april gaan de tricolores vervolgens op bezoek bij Taxandria in Oisterwijk (aanvang 14.30 uur).