&

ODC 1 - Nieuwkuijk 1

Missen van kansen komt ODC duur te staan tegen Nieuwkuijk

ODC is er zondag 5 mei niet in geslaagd om de tweede periodetitel te pakken. In een rechtstreeks duel om die prijs won Nieuwkuijk met 1 - 4. De tricolores waren vooral voor rust veel beter maar hielpen erg veel kansen om zeep. Alleen Frank Kuppens wist namens ODC het net te vinden. Door de nederlaag gaat niet alleen de periodetitel aan de neus van ODC voorbij maar raakt ook de titel steeds verder uit het zicht. En dat ondanks dat de bovenste twee ploegen - SVSSS en BVV - allebei gelijk speelden.

Om de periodetitel te winnen moest ODC op eigen terrein zien te zegevieren over Nieuwkuijk. Bij elk ander resultaat was de periodetitel voor de gasten. De tricolores gingen sterk van start. Sjoerd van Lokven mikte na zes minuten spelen net naast en ook Lex van den Biggelaar had vier minuten later geen geluk toen zijn inzet door keeper Dave Tausch werd gekeerd. Nieuwkuijk kwam er in die fase helemaal niet aan te pas en ODC creëerde kans na kans. In de 13e minuut leek de openingstreffer te vallen maar een kopbal van Remco Schellekens stuitte via de binnenkant van de paal uit het doel. Even later ging een schot van Joep van der Meijden rakelings voorlangs na een mooie één-twee met Schellekens. In de 25e minuut kreeg Nieuwkuijk haar eerste mogelijkheid. John van Dommelen speelde zich op zo’n 25 meter van het doel knap vrij en haalde vervolgens verwoestend uit waarbij Jordy van der Zande het nakijken had: 0 - 1. ODC pakte na deze tegenvaller meteen de draad weer op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Just van Wijk kreeg in de 30e minuut een goede kans maar ook hij stuitte op keeper Tausch. Vlak daarna had Joep Timmermans pech dat zijn doelpoging na een corner naast ging. Na een dik halfuur viel dan eindelijk de gelijkmaker. Een verre ingooi van Dirk van der Struijk bereikte Frank Kuppens die de bal uiteindelijk over de lijn werkte: 1 - 1. De tricolores probeerden nog voor rust op voorsprong te komen maar kregen vlak voor de pauze opnieuw een tegenvaller te verwerken. Bij een spaarzame tegenstoot van de bezoekers ging Roy de Vaan onderuit bij een interceptie van doelman Van der Zande. De toekende strafschop werd door Van Dommelen feilloos benut: 1 - 2.

Na de thee lag de bal al snel voor de derde keer in het Boxtelse doel. De Vaan rondde een voorzet vanaf de zijkant koelbloedig af: 1 - 3. Met nog een halfuur te gaan, moest ODC steeds meer risico’s gaan nemen en bleven de kansen maar komen. Op aangeven van Van den Biggelaar had Sjoerd van Lokven in de 68e minuut de aansluitingstreffer op zijn schoen maar weer wist Tausch voor redding te zorgen. Twee minuten later kopte Schellekens op de paal na een voorzet vanaf de zijkant. Inmiddels begon de tijd de dringen en begon de moed de tricolores zo langzamerhand in de schoenen te zinken. Tien minuten voor tijd diende Alex van de Water ODC de nekslag toe. Bij een counter tikte hij van dichtbij de 1 - 4 binnen en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. Daardoor pakte niet ODC maar Nieuwkuijk de tweede periodetitel.

Omdat zowel koploper SVSSS als de nummer twee BVV gelijkspeelde, blijft de schade voor de tricolores nog relatief beperkt. Maar met nog drie wedstrijden te gaan, wordt de kans op de titel natuurlijk steeds kleiner. ODC heeft nu 39 punten uit 23 wedstrijden. Dat zijn er 4 minder dan SVSSS en 2 minder dan BVV.

Volgende week, zondag 12 mei, is juist BVV de tegenstander van ODC. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch gaat daar dan op bezoek. De wedstrijd in Den Bosch begint om half drie.