&

ODC 1 - Vlijmense Boys 1

ODC 1 haalt uit tegen Vlijmense Boys 1

ODC heeft na drie verloren wedstrijden eindelijk de eerste overwinning in de competitie behaald. Op sportpark Molenwijk werd met maar liefst 5 - 0 gewonnen van Vlijmense Boys. Bij rust stond het al 3 - 0 dankzij drie treffers van Remco Schellekens (een zuivere hattrick). Na rust maakte Schellekens ook nog zijn vierde treffer waarna Ido Pijnenburg de 5 – 0 eindstand op het scorebord zette. Door deze overwinning zijn de tricolores eindelijk van de hatelijke nul af. Met drie punten uit vier wedstrijden staan ze nu gedeeld 11e op de ranglijst.

ODC kent de slechtste seizoenstart sinds jaren. De voorbereiding verliep goed maar de eerste drie competitiewedstrijden werden verloren. Vorige week tegen Zwaluw VFC waren ondanks het verlies, de eerste lichtpuntjes zichtbaar. Thuis tegen Vlijmense Boys moest daar maar eens een vervolg aan worden gegeven maar dan wel graag met een overwinning. Trainer Carlo Vorstenbosch miste zijn geschorste aanvoerder Roel van Lokven. In zijn plaats speelde de 19-jarige Tijn Boons. ODC ging sterk van start en Vlijmense Boys had vanaf het begin weinig in te brengen. De score had in de 4e minuut al geopend kunnen worden maar een voorzet vanaf links van Just van Wijk werd door Sjoerd van Lokven gemist. Vlak daarna kreeg Lex van de Biggelaar een mogelijkheid maar de Vlijmense keeper was hem net te snel af. In de 8e minuut lag de bal in het net. Joep van der Meijden stuurde met een steekbal Sjoerd van Lokven weg. Van Lokven bracht de bal voor het doel en Remco Schellekens rondde af: 1 - 0. De snelle voorsprong gaf de tricolores vleugels. Uit goed combinatiespel volgden binnen een minuut opgelegde kansen voor Van der Meijden en Van de Biggelaar maar zij misten. In de 17e minuut was het wel weer raak. Het leek wel een kopie van de eerste treffer. Schellekens was opnieuw trefzeker maar dit keer op aangeven van Van der Meijden (2 - 0). Nadat keeper Jordy van der Zande in de 21e minuut de eerste Vlijmense aanval onschadelijk had gemaakt, was de volgende kans weer voor ODC. Na een steekbal van Boons op Van der Meijden had Sjoerd van Lokven kunnen scoren maar hij had het vizier niet op scherp staan. Dat had Schellekens wel toen hij in de 31e minuut na goed doorzetten van Van der Meijden vanuit de draai de 3 - 0 liet noteren, een glaszuivere hattrick voor de Boxtelse spits.

In de tweede helft namen de tricolores wat gas terug. De wedstrijd kabbelde voort en de gasten uit Vlijmen kropen wat meer uit hun schulp. In de 70e minuut waren ze voor het eerst gevaarlijk bij een onachtzaamheid in de Boxtelse verdediging maar keeper Van der Zande wist het gevaar te neutraliseren. Pas in de 78e minuut kwam er weer wat leven in de wedstrijd. Boons had een mooie individuele actie in huis waarbij hij goed doorzette en Schellekens vrij voor het doel zette. De Boxtelse spits wist daar wel raad mee en knalde de bal hoog tegen de touwen: 4 - 0. In de slotminuut werd het ook nog 5 - 0. Van der Meijden onderschepte de bal tussen twee Vlijmense verdedigers en gaf hoog voor op de ingevallen Ido Pijnenburg die beheerst afwerkte.

Al met al was het een prima wedstrijd van ODC met een resultaat dat de Boxtelse burger weer moed geeft. Door de zege staan de tricolores nu gedeeld 11e op de ranglijst met 3 punten uit 4 wedstrijden. Hopelijk heeft het team de smaak nu te pakken en volgen er meer overwinningen. Volgende week zondag 21 oktober speelt ODC opnieuw thuis. Tegenstander dan is TGG.

Auteur :Sjef Engelbart