&

SCG`18-1 - ODC 1

ODC klimt naar tweede plaats na zege op SCG`18

ODC heeft opnieuw goede zaken gedaan. In Sint Michielsgestel werd zondag 24 februari met 0 - 1 gewonnen van SCG’18. Na 20 minuten spelen scoorde Joep van der Meijden de winnende treffer. De zege was dik verdiend. Het enige dat de tricolores zichzelf konden verwijten is dat ze na de 0 - 1 niet meer scoorden waardoor het tot het einde toe spannend bleef. ODC is nu gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst met 24 punten uit 14 wedstrijden.

ODC zit momenteel in een goede reeks. De eerste twee competitiewedstrijden na de winterstop werden gewonnen waardoor het team van trainer Carlo Vorstenbosch zich zeer nadrukkelijk heeft gemeld bij de bovenste ploegen op de ranglijst. De uitwedstrijd tegen SCG’18 was op voorhand een lastige zeker omdat Roel van Lokven, Remco Schellekens en Lex van den Biggelaar niet geheel fit waren en daardoor op de bank begonnen. Desondanks was het ODC dat vanaf het begin de betere ploeg. In de 11e minuut kreeg de Boxtelse ploeg al twee goede kansen. Eerst strandde Joep van der Meijden op doelman Joris Schellekens nadat hij door Sjoerd van Lokven diep was gestuurd. Bij de corner die volgde viel de bal plotseling voor de voeten van Stijn Smulders maar de mee opgekomen centrale verdediger wist de kans niet te verzilveren. In de 19e minuut was het wel raak. Met een prachtige pass stuurde Just van Wijk zijn ploegmaat Van der Meijden weg. De aanvaller was veel sneller dan zijn tegenstander en schoof de bal vervolgens beheerst in het doel: 0 - 1. Tien minuten later had de wedstrijd definitief beslist kunnen worden. Sjoerd van Lokven kon na een enorme fout in de Gestelse verdediging alleen op het doel af gaan maar wilde het veel te mooi doen waardoor doelman Schellekens de bal van zijn voeten kon plukken. De thuisploeg kreeg daarna van ODC de gelegenheid om de bal rond te tikken maar veel leverde dat niet op. De Boxtelse verdediging stond goed en gaf nauwelijks iets weg. Vlak voor de pauze kreeg ODC nog een goede kans maar een vrije trap op de achterlijn, vlakbij het vijandelijke doel werd slordig uitgespeeld.
Na rust kregen de tricolores binnen tien minuten tot drie keer toe de kans om verder uit te lopen. Drie keer was het Van der Meijden die zijn tegenstanders van zich afschudde maar drie keer was het ook doelman Schellekens die zijn ploeg redde. Daarmee hield de Gestelse keeper SCG’18 in de wedstrijd. ODC moest daardoor alert blijven. Gelukkig stond de Boxtelse ploeg organisatorisch steeds goed waardoor de thuisploeg niet echt gevaarlijk kon worden. In het bijzonder verdiende het jonge ODC-middenveld een compliment. Just van Wijk, Tijn Boons en Joep Timmermans waren belangrijk en mede door hun niet aflatende ijver wisten de tricolores de zege over de streep te trekken.
Door de overwinning op SCG’18 is ODC geklommen naar plaats twee op de ranglijst. Het team heeft nu 24 punten uit 14 wedstrijden. Dat zijn er 2 minder dan koploper FC Engelen dat deze zondag opnieuw punten liet liggen. Volgend weekend wordt er in verband met carnaval niet gevoetbald. De eerstvolgende wedstrijd speelt ODC op zondag 9 maart uit tegen de nummer drie TGG. In Den Bosch wordt om half drie afgetrapt.