&

Taxandria 1 - ODC 1

ODC blijft aan kop ondanks matige tweede helft tegen Taxandria

De wedstrijd tussen Taxandria en ODC kende zondag 14 april twee gezichten. Voor rust was ODC oppermachtig en zorgden Jasper Vorstenbosch (2x) en Joep van der Meijden ervoor dat er met een 0 – 3 voorsprong gerust kon worden. Na de thee zakten de tricolores ver weg en wist Taxandria maar liefst drie keer te scoren. Het was maar goed dat ook Lex van den Biggelaar nog een keer doel trof waardoor ODC uiteindelijk met een 3 - 4 zege huiswaarts keerde. Omdat de naaste concurrent BVV gelijkspeelde, staat ODC nu alleen aan kop met 38 punten uit 20 wedstrijden.

Na de midweekse remise (1 - 1) tegen SVSSS had ODC afgelopen donderdag de koppositie in de derde klasse C gepakt. Die positie moest overigens wel worden gedeeld met BVV. Om aan de leiding te blijven, moesten de tricolores allereerst in Oisterwijk van Taxandria zien te winnen. Trainer Carlo Vorstenbosch kampte met blessures van een paar vaste basiskrachten en moest daardoor wat aanpassingen in de opstelling doorvoeren. Het leek allemaal niet veel uit te maken want in de eerste helft was ODC heer en meester en had de thuisploeg nauwelijks iets te vertellen. De tricolores kwamen al snel aan de leiding. In de derde minuut zorgde goed storend werk van Remco Schellekens voor paniek in de Oisterwijkse verdediging. De bal kwam daarbij zo maar in de voeten van Jasper Vorstenbosch die geen seconde twijfelde en hard binnenschoot: 0 - 1. Zeven minuten later stuurde Dirk van der Struijk met een mooie crosspass Joep van der Meijden weg. De rappe aanvaller ontdeed zich van zijn tegenstander en schoof de bal beheerst voorbij doelman Ramon Doomen in het net: 0 - 2. Vlak daarna raakte Schellekens de paal na een voorzet van Van der Meijden. ODC had de wedstrijd volledig onder controle en na een klein halfuur viel ook nog een derde doelpunt. Bij een verre ingooi van Just van Wijk strandde Schellekens op keeper Doomen maar in de rebound was Vorstenbosch opnieuw attent: 0 - 3. Het tot dan toe zwakke Taxandria kreeg vlak voor rust de kans om wat terug te doen na een slordigheid in de Boxtelse defensie. Aanvoerder Peter de Jong schoot de bal echter in het zijnet.

Die kans van de gastheren bleek een voorbode te zijn van wat zich na de pauze afspeelde. ODC was geen schim meer van de ploeg die het voor rust was. Het team speelde nonchalant en ongeconcentreerd en gaf de ene na de andere kans weg. Taxandria verzuimde aanvankelijk nog om daarvan te profiteren. Aanvoerder De Jong zag in de 47e minuut de bal net over het doel van Jordy van der Zande gaan. In de 53e minuut was het wel raak. De ODC-defensie stond niet goed bij een vrije trap en Ruben Martin kon daardoor ongehinderd de 1 - 3 binnenkoppen. De tricolores kregen daarna nog wel wat kansjes maar waren niet scherp genoeg in de afronding. Daardoor kon Taxandria in de 70e minuut de aansluitingstreffer scoren. De sterk ingevallen Huub Kavelaars kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal vervolgens via een ODC-been achter Van der Zande: 2 - 3. Gelukkig voor ODC was de marge drie minuten later weer twee doelpunten. Van der Meijden speelde goed Lex van den Biggelaar aan die met links keihard uithaalde en doelman Doomen kansloos liet: 2 - 4. In de slotfase werd het Boxtelse spel er niet beter op. ODC maakte het zichzelf onnodig moeilijk met terugspeelballen die op het hobbelige veld alle kanten op gingen en voor veel onrust zorgden. In de blessuretijd wist de thuisploeg nog een keer te scoren. Na een vrije trap zorgde Teun van de Braak van dichtbij nog voor 3 - 4. Dichterbij kwam de thuisploeg uiteindelijk niet meer waardoor de drie punten ondanks de matige tweede helft mee naar Boxtel gingen.

Het positieve is dat ODC ondanks het blessureleed en ondanks het feit dat er soms wat minder wordt gespeeld, gewoon de punten blijft pakken. Dat was in het verleden wel eens anders. Na 20 wedstrijden staan de tricolores daarom aan kop met 38 punten uit 20 wedstrijden. Dat zijn twee punten meer dan BVV dat evenveel wedstrijden heeft gespeeld. SVSSS staat derde en heeft drie punten en één wedstrijd minder. Het lijkt er op dat deze drie ploegen gaan uitmaken wie de titel gaat pakken. Er staat ons spannende slotfase van de competitie te wachten.

De eerstvolgende wedstrijd voor ODC staat gepland op tweede paasdag, maandag 22 april. De tricolores ontvangen dan op eigen veld RKDVC. Er wordt om half drie afgetrapt.