&

ODC G1G - GSBW G1

ODC G1 legt mooie pot voetbal op de mat tegen GSBW G1

Vandaag 16 november speelt ODC hun voorlaatste wedstrijd tegen GSBW uit Goirle. Beide ploegen vertoeven in de middenmoot en dat zou weleens een garantie kunnen zijn voor een mooie pot voetbal. Ze waren in ieder geval beide gemotiveerd om een goed resultaat uit het vuur te slepen.

In de eerste 10 minuten was ODC iets sterker dan GSBW. Het leverde dan ook kleine kansjes op voor
ODC, zij kregen diverse hoekschoppen te nemen die voorlopig niet tot een doelpunt leiden. GSBW stond sterk te verdedigen met een keeper die met het nodige zelfvertrouwen en de hulp van een paal en laat tot nu toe zijn doel wist schoon te houden. Toch was het GSBW die vanuit een mooie combinatie hun spits in stelling bracht en met een geplaatst schot Pedro verraste en de score opende. 0-1. Meteen werd na de aftrap Wesley in eenzelfde positie gebracht om de gelijkmaker te maken. Helaas miste hij deze opgelegde kans. De uittrap van de doelman van GSBW werd onderschept door Mike die de bal toespeelde aan Wesley en die deze keer wel knap zijn actie afrondde met een doelpunt. 1-1. Het spel ging snel op en neer en het publiek kon genieten van het mooi voetbal dat op de mat werd gelegd, vele soloacties en duels werden vooral op het middenveld uitgevochten.

Deze acties had tot gevolg dat men vaak te ver ging en dat met als gevolg te vaak balverlies. Hier wist GSBW op een gegeven moment van te profiteren. Moet wel even vermeld worden dat de keeper van GSBW een magnifiek schot van Ricardo vakkundig wist te stoppen. En uit de corner die goed genomen werd door Egbert, die helaas voor ODC geen resultaat opleverde in de vorm van een voorsprong. Het was GSBW die vanuit het middenveld de bal speelde op hun linksbuiten, die met een voorzet de verdediging in verlegenheid bracht en uit een scrimmage hun tweede doelpunt scoorde. 1-2. Niet lang genoten zij van de voorsprong, want na paar mooie combinaties tussen diverse spelers van ODC kwam de bal voor de voeten van Ricardo die hier wel raad mee wist en met een snoeihard schot de keeper kansloos liet. 2-2. En nog geen minuut later was het Ricardo die met een goed opgezette aanval wederom met een keurige passeerbeweging de 3-2 voor ODC op het scorebord zette. In de naderende minuten ging het spel verder met kansen bij beide doelen. Pedro zag ballen op de paal en lat uiteenspatten en moest meermalen reddend optreden. De doelman van GSWB wist ook nog een schot van Stijn tot corner te verwerken en uit de corner genomen door Stijn plaatste hij de bal exact op het hoofd bij Ron die de bal keihard inkopte. 4-2. Met deze stand floot de scheids voor de verdiende rust.

Na de rust ging GSBW driftig op zoek om de aansluittreffer te scoren. ODC bleef hier rustig onder en creëerde zelf ook de nodige kansen om de voorsprong uit te bouwen, Wesley die met een knappe pass Stijn voor het doel van GSBW zette maar jammer genoeg deze kans miste. In de tweede helft bleven beide teams het tempo hooghouden. Jammer genoeg bleven sommige ODC-spelers te lang doorgaan met soleren en de bal te lang bij zich houden, dit gebeurde ook te vaak in de eerste helft van deze partij. Maar nu leidde dit te vaak tot balverlies. De trainer/ coach gaf het advies om meer te gaan combineren en de bal het werk te laten doen. Daardoor werd het tempo nog hoger bij beide teams en uit een snelle aanval met de nodige risico’s (alles mee naar voren) wist GSBW over diverse schijven alsnog de 3-4 te scoren. Het genomen risico van het spel van GSBW werd alsnog afgestraft, mede door een snelle trap van Pedro die met deze lange bal Ron lanceerde en hij met een geplaatst schot de keeper kansloos liet en de stand op 5-3 zette. In de laatste periode van deze prachtige wedstrijd, waarvan het aanwezige publiek gesmuld hadden en regelmatig van de stoelen omhoog kwamen met de nodige aaahs en ooohs tijdens deze mooie pot voetbal klonk het eindsignaal van de goed leidende scheids, die een zeer goede vervanger van de officieel aangewezen scheidsrechter van de KNVB was.  De 3 punten bleven in Boxtel.

Volgende week de laatste wedstrijd in de najaar competitie tegen FC Eindhoven G1.