&

ODC G1G - OVC 26 G1G

ODC G1 pakt 3 punten tegen koploper OVC ‘26 G1

Zaterdag 5 oktober moest ODC aantreden tegen OVC uit Tilburg een voetbal vereniging die na een fusie bestaat uit 2 clubs te weten Olympus en Vios. Een fusie waarbij meerdere verenigingen voor op de nominatie staan in de toekomst.

En onder een wazig schijnend zonnetje begon ODC hun wedstrijd tegen de koploper uit hun competitie. ODC nam meteen na de aftrap de regie in handen  en met snelle combinaties werd in de beginfase OVC meermalen in moeilijkheden gebracht. Met het frisse spel en snelle opbouw van achteruit werd  OVC al snel op achterstand gezet door een treffer van Ricardo. 1-0. OVC hernam zich en het scherp opgestelde spitsenduo, wist Pedro meermalen op de proef te stellen. Maar samen met zijn achterhoede bleven ze knap overeind in deze periode. ODC creëerde ook diverse kansjes en sprong er ietwat slordig mee om. Schoten op tegenstanders of lat,paal of net langs , leverde geen doelpunten op. De partij was een aardig kijkspel met twee ploegen die diverse kansen kregen. Terwijl ODC het moest hebben van combinatiespel van achteruit met mooie passes , was het OVC die met harde schoten , veelal van de doelman of vanuit de achterste lijn probeerde om de gelijkmaker te scoren. Ja beide teams zorgde zodoende voor een spannende partij. Tot het moment dat een afgeslagen aanval van ODC via enkele ODC ers Ricardo in stelling werd gebracht en met een mooie solo actie de 2-0 wist te scoren. 2-0. De wederom goed keepende doelman Pedro werd kort voor de rust alsnog verrast door de vrijstaande spits van OVC die  van dichtbij beheerst inschoot. 2-1. Dit ondanks dat op dit moment ODC het beter van het spel had. En toch moest de goed coachende Pedro met zijn defensie meermalen ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen. Na twee goed verwerkte corners door Pedro floot de goed leidende scheids voor de rust.

Tijdens de rustperiode bleef de ODC selectie op het veld , terwijl OVC deze periode zich in de kleedkamer terug trok om hun speelwijze voor de tweede periode te bespreken. ODC ers waren te druk met elkaar bezig en de speelwijze en tips die werden gegeven door beide coaches voor het spelen van de tweede helft kwamen niet aan . Jammer want deze mensen zagen dat ODC in de laatste periode een beetje van slag waren. Evenzo de conclusie van uw verslaggever.

In de tweede helft kwam ODC meteen onder druk te staan. Onbeheerst uitverdedigen en slordig gespeelde passes kwamen niet aan. Er sloop een stuk nonchalance in het spel van ODC. De schoten van OVC werden of afgeweerd of gingen keihard over of langs het doel van ODC. Dat leverde menige keer hachelijke situaties op in de ODC achterhoede. Ja ODC was even van slag af.  Het was de doelman van OVC die met geplaatste trappen de voorhoede bediende en hun spitsen telkenmale in scorings- positie bracht. Terwijl ODC bleef combineren en ook een paar kansjes creëerde , maar dit leverde bij beide teams zelden een echte scorings- kans op. Het spel werd te gehaast en OVC probeerde geforceerd de gelijkmaker te maken. En uit een vrije trap na een overtreding van ODC, kreeg OVC de kans om vanuit een mooie positie de gelijkmaker te scoren, maar deze trap werd afgeslagen en zodoende kwam via een geslaagde pass, Ron in bezit van de bal  en met zijn schot de doelman van OVC verraste en de 3-1 scoorde. 3-1. Met nog een aantal minuten te spelen kwam het sterk aandringende OVC, die de aansluittreffer rook alsnog tot een doelpunt uit een scrimmage voor het ODC doel, mede omdat Pedro de bal niet onder controle kreeg.3-2. Gelukkig floot na de aftrap de scheidsrechter voor het bevrijdende eindsignaal. De tweede helft was een schim van de eerste helft. Het was spannend maar als kijkgenot een stuk minder. Maar de 3 punten zijn in Boxtel gebleven. De volgende wedstrijd is 26 oktober uit  tegen een oude bekende Boeimeer. Veel succes toegewenst.