&

ODC G1G - RKKSV G1

ODC G1 laat publiek genieten met mooie pot voetbal.

Zaterdag 14 september stond de eerste competitiewedstrijd van ODC G1 op het programma.
Deze wedstrijd werd onder een heerlijk najaarszonnetje gespeeld tegen RKKSV G1 uit de Kruisstraat. Na de warming up startte de partij met de nieuwe speler Raul en met Pedro als de opvallend goed coachende doelman van ODC. ODC kwam goed uit de startblokken, met meerdere kansen om op voorsprong te komen.

RKKSV werd compleet overrompeld door het aanvallende spel van ODC. En kwam de eerste tien minuten niet aan de bal. Helaas wist ODC de gecreëerde kansen niet om te zetten in doelpunten. Pas na tien minuten kwam RKKSV uit hun schulp en ging het spel gelijkwaardig op en neer en moest Pedro na een loeihard geplaatst schot van de spits ingrijpen. Beide ploegen hadden veel snelheid in hun combinatiespel en er kwamen scorings- kansen over en weer. En bij een afgeslagen aanval van RKKSV kwam de bal voor de voeten van Dorus die met een geplaatst schot scoorde in de rechterbenedenhoek hoek en de keeper van RKKSV het nakijken gaf. 1-0. Kort hierna was het wederom Dorus die uit een voorzet van de rechterkant wist te scoren en de 2-0 aantekende. RKKSV ging wat brutaler spelen en nam meer risico met als resultaat dat hun spits uit een mooie combinatie de geboden kans wist om te zetten naar een doelpunt 2-1. Op dat moment bleef RKKSV de druk opvoeren en moest Pedro en de achterhoede meermalen ingrijpen. Ondanks de aanvallende speelwijze kon de tegenstander niet tot scoren komen. Evenzo ODC met mooie combinaties en pittige duels en de nodige doelkansen kon geen verandering in de stand brengen. ODC had in deze partij toch ietwat meer individuele klasse , dat bleek uit diverse geslaagde solo acties, waaruit kort voor de rust Wesley met een fraaie goal de 3-1 scoorde.

Na de rust was het ODC die meteen het initiatief nam, uit een pass van Ron op Dorus, schoot hij op de paal. Even later scoorde Dorus op aangeven van Wesley. 4-1. Meteen na aftrap van RKKSV onderschept Ron de bal en sloot met een knappe solo deze actie af met een doelpunt. 5-1. Er volgde nog een kans voor Ron, maar dit keer stond de paal in de weg. RKKSV was volledig de weg kwijt en was geen schim meer van hun spelen uit de eerste helft. ODC creëerden zich nog vele kansen, waarbij diverse spelers bij betrokken waren, maar door prima keeperswerk van de RKKSV-doelman
resulteerde dit jammer genoeg niet in treffers. Uit een prachtige en snelle combinatie afgerond met een mooie pass, afgerond met een afstandsschot wist de keeper van RKKSV de bal uit zijn doel te ranselen, helaas voor de voeten van Ron die met zijn geplaatst schot de keeper kansloos liet. 6-1.
RKKSV kwam enkel nog aan verdedigen toe en uit een weggegeven hoekschop was het Ricardo die de bal op hoofd plaatste van Ron, die beheerst inkopte en zodoende zijn hattrick scoorde. 7-1.
Uit een geslaagde aanval over vele schijven zette de linksbuiten van RKKSV de bal keurig voor en werd keurig in gekopt door hun spits. 7-2.  ODC nam na deze stand wat gas terug, zodoende kwam RKKSV wat meer aan voetballen toe en met een solo richting ODC-doel werd de spits met een harde charge van een te laat ingrijpende verdediger van ODC tegen de grond gewerkt. Strafschop oordeelde de goed leidende scheids. Die werd benut. 7- 3. ODC zette nog een keer de schouders eronder en wist uit een scrimmage voor het RKKSV-doel nog eenmaal te scoren, een schuiver van Ricardo zette de eindstand op 8-3.

Het aanwezige publiek, o.a. de fanclub van Wesley en Dorus hadden genoten van een mooie partij voetbal met veel combinaties, leuke sportieve duels en vele doelpunten van beide teams. De eerste 3 punten zijn binnen. Veel succes in de komende wedstrijden.