&

ODC G2G - Sarto G2

Eerste 3 punten voor ODC G2G 2 zijn binnen door winst op Sarto G2

Zaterdag 9 april speelde ODC tegen een oude bekende uit Tilburg te weten Sarto. De blauw gele vertoefden in de onderste regionen in de najaar competitie. Dus zou er mogelijkheden zijn voor ODC om de rode lantaarn over te dragen.

Met een doorkomend zonnetje gingen beide teams de strijd aan. In de beginperiode speelde de beide teams een beetje aftastend. En het was ODC die wat sterker oogde en de eerste kans creƫerde maar helaas zonder resultaat. Sarto zocht ook de aanval op een kreeg een mooie kans om de score te openen, maar de doelman van vandaag Gabriel hield met zijn prachtige safe zijn doel schoon. Even daarna was het Gilles die een scoringskans om zeep hielp. Er werd van beide kanten hard gewerkt, maar uit diverse soloacties en geslaagde passes werd in de eerste helft niet gescoord. Kansen stapelde zich op maar doelpunten bleven uit. Dit mede door het goed uitverdedigen van zowel ODC als Sarto. Maar ook dat er vele grote en kleine kansjes werden gemist. Vele schoten gingen rakelings langs of werden gestopt door de keepers. Toen de goed leidende scheids voor de rust floot stond de brilstand op het scorebord en konden de coaches hun instructies geven om de tweede helft de kansen beter te benutten.

In de tweede helft nam SARTO het initiatief en kreeg meteen bij aanvang een prachtige scoringskans, maar het was wederom de goed keepende Gabriel uit het doel ranselde en uit tweede instantie werd de bal langs geschoten. ODC bleef hard werken en vooral de achterhoede leverde deze wedstrijd een goede prestatie, mede omdat spelers vanuit het middenveld regelmatig de verdediging kwam ondersteunen. Ook de actie van Mike die de bal kreeg toegespeeld en alleen op doel af ging maar jammer genoeg niet tot scoren kwam. Johairo die na een knappe solo afrondde met een schot dat net voorlangs ging. De uittrap van de Sarto doelman werd onderschept en Bart speelde toe naar Mike en hij rondde deze met een knappe actie af, doelpunt. 1-0. Even later werd de hardwerkende Mike neergesabeld door de laatste man van Sarto en de scheids floot voor vrije trap. Hier heeft ODC een specialist voor: Anniek. Zij nam plaats achter de bal en zag haar schot in de goal van SARTO belanden en gaf de doelman het nakijken. 2-0. Sarto ging na de aftrap meteen naar voren en hun spits schoot keihard op de lat buiten bereik van Gabriel en de terugspringende bal werd vakkundig het doel in gewerkt. 2-1. Een moment later weer een kans voor Sarto, maar werd goed gepareerd door Gabriel en via Johairo die Janne lanceerde kon ODC de score uitbreiden, jammer genoeg miste Janne deze kans. Het spel ging op en neer en de wedstrijd was nog niet gestreden. Er kwamen voor beide teams kansen. Anniek speelt Mike aan en zette Gilles voor het doel van SARTO, jammer genoeg miste hij. Doelpunten konden niet uitblijven en zo was het ook. Balbezit van Anniek en met een weergaloze solo werd dit afgerond met een mooie trap die het net liet trillen. 3-1. Mike met een solo, kon alleen gestopt worden door een overtreding. Net buiten het keepersgebied ging Anniek achter de bal staan en met een geplaatst schot had zij haar hattrick gescoord. 4-1. Nog eenmaal maakte Mike een solo en speelde de bal af naar Gilles, die op Onna volgende wijze de bal in het Sarto doel wist te deponeren en hiermee de eindstand bepaalde. 5-1. Met dit resultaat had ODC de eerste overwinning geboekt dit seizoen. Ja de verdiende 3 punten
zijn binnen.

Volgende wedstrijd zaterdag 16 november uit tegen Valkenswaard G1. Veel succes ODC G2.