&

den Dungen 1 - ODC 1

ODC uitgebekerd na gelijkspel in Den Dungen

ODC is er zondag 15 september niet in geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Tegen Den Dungen kwamen de tricolores niet verder dan 1 - 1. In een matig duel opende de thuisploeg na een uur spelen de score. Tien minuten voor tijd maakte Aerd van Brunschot gelijk. Het was niet genoeg om door te bekeren.

Een week voor de competitiestart is er voor de technische staf nog wel wat werk te verrichten.

Om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken, moest ODC het uitduel tegen Den Dungen winnen. Bij elk ander resultaat waren de gastheren door. Trainer Carlo Vorstenbosch kon door blessures nog steeds niet met zijn sterkste elftal spelen. Maar ook bij tegenstander Den Dungen ontbraken enkele steunpilaren. De tricolores hadden het zichzelf gemakkelijk kunnen maken door snel te scoren. Joep van der Meijden had dat al na twee minuten kunnen doen maar zijn schot vanaf rechts ging voorlangs. ODC had het meeste balbezit maar het spel was te traag en te onzuiver om de tegenstander te kunnen verrassen. Sjoerd van Lokven kon in de 29e minuut alleen op het doel af gaan maar Den Dungen-keeper Friso de Kroon wist hem van het scoren af te houden. De beste kans voor rust was echter voor de thuisploeg. Een vrije trap van aanvoerder Loek van Grinsven spatte op de lat uiteen boven de officieel in ODC 1 debuterende keeper Merijn Verhoeven. In de rebound schoot Stan Schouten voor open doel hoog over.

Na rust kreeg ODC direct een paar goede mogelijkheden. In 48e minuut lag de Dungense verdediging open maar Lex van den Biggelaar en Van der Meijden speelden het samen niet goed uit. Even later werd een hard schot van Van den Biggelaar door doelman De Kroon knap gepareerd. Het doelpunt viel even later aan de andere kant. In de 60e minuut lukte het Van Grinsven om een hoekschop in één keer in het Boxtelse doel te schieten: 1 - 0. ODC moest daardoor nog nadrukkelijker op zoek naar treffers. Het zat de tricolores daarbij niet mee. Daar kwam bij dat op het stroeve veld vaak voor een te moeilijke oplossing werd gekozen. Desondanks bleven de kansen komen. Bij een scherp indraaiende vrije trap van Van der Meijden was het vlak na de 1 - 0 bijna raak maar niemand liep uiteindelijk tegen de bal aan. Een kwartier voor tijd werd een inzet van de mee naar voren gekomen Stijn Smulders ternauwernood door De Kroon uit het doel gewerkt. In de 80e minuut viel dan eindelijk de gelijkmaker. Van den Biggelaar bracht de bal na een snel genomen vrije trap bij Aerd van Brunschot die bekwaam afrondde: 1 - 1. In de laatste tien minuten nam ODC alle risico om alsnog de overwinning binnen te slepen. Maar verder dan een keihard schot van Sjoerd van Lokven dat rakelings langs het doel zeilde, kwam de Boxtelse ploeg niet meer.

Volgende week zondag 23 september begint de competitie voor ODC met de derby op eigen veld tegen DVG. Dan zal pas echt blijken hoe de ploeg van trainer Vorstenbosch er voor staat. De wedstrijd begint zoals altijd om half drie.