&

ODC 1- Baardwijk 1

ODC behaalt monsterscore tegen Baardwijk

ODC heeft de goede reeks van de afgelopen weken voortgezet. Op eigen veld wonnen de tricolores zondag 8 december met maar liefst 8 - 1 van laagvlieger Baardwijk (ruststand 3 - 0). De eerste 20 minuten zag het daar helemaal niet naar uit en waren de gasten uit Waalwijk zeker niet de mindere.

Maar toen ODC eenmaal het net had gevonden, was er geen houden meer aan. Lennart Sannen (2x), Sjoerd van Lokven (2x), Just van Wijk, Joep van der Meijden, Lex van den Biggelaar en Mark Verhagen zorgden voor de Boxtelse doelpunten. Door de overwinning is ODC gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst met 20 punten uit 11 wedstrijden.
Na de knappe overwinning vorige week op bezoek bij koploper CHC, moest ODC het deze keer op eigen veld opnemen tegen Baardwijk, de nummer voorlaatst op de ranglijst. Trainer Carlo Vorstenbosch startte met dezelfde elf namen als vorige week in Den Bosch. De beginfase van het duel verliep erg rommelig. ODC speelde in een laag tempo en slaagde er daardoor niet in om een gaatje te vinden in de Waalwijks defensie. De gasten probeerden om er via de omschakeling uit te komen maar hadden daar weinig succes mee. Toch was de eerste grote kans voor Baardwijk. In de 16e minuut spatte een schot van ver boven ODC-keeper Merijn Verhoeven op de lat uiteen. Ruim vijf minuten later vond ODC dan toch de gewenste opening. Lex van den Biggelaar speelde met een slimme pass Lennart Sannen aan. De spits aarzelde geen moment en knalde de bal met links keihard in de kruising: 1 -0. De gasten waren nauwelijks van de schrik bekomen of het stond 2 - 0. Na een vlotte aanval over links bracht Paul Smulders de bal voor het doel en knikte Sjoerd van Lokven raak. In het laatste kwartier van de eerste helft was ODC een paar keer slordig achterin. De Boxtelse ploeg mocht van geluk spreken dat Baardwijk daar niet van profiteerde. Aan de andere kant profiteerden de tricolores wel. In de 36e minuut ontweek Van den Biggelaar behendig een paar Waalwijkse tackles waarna Just van Wijk met een bekeken schuiver het net vond: 3 - 0. Het had vlak voor rust ook nog 4 - 0 kunnen worden maar een hard schot van Joep van der Meijden werd door Baardwijk-doelman Bart van Heesch knap uit het doel geranseld.

Vlak na de pauze kwamen de gasten weer een beetje terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Isak Dedic werd door Verhoeven gekeerd maar in de rebound wist captain Tom Sleenhoff alsnog te scoren: 3 - 1. Bij het tumult dat vlak na deze treffer ontstond ontving Baardwijk-speler Guus Beerens zijn tweede geel waardoor het 11 tegen 10 werd. Daar was aanvankelijk niet zo veel van te merken want met een man minder gingen de Waalwijkers nadrukkelijk op zoek naar meer doelpunten. Het was ODC dat nu vanuit de omschakeling speelde. Daaruit ontstonden kansen. Eerst schoot Van den Biggelaar nog over maar in de 62e minuut gooiden de tricolores de wedstrijd definitief in het slot. De sterk spelende Sannen vond met een man in zijn rug Van Lokven die met een uitgekiende pass de op snelheid liggende Van der Meijden wegstuurde. De rappe buitenspeler hield vervolgens het hoofd koel en schoof de 4 - 1 binnen. Een minuut later werd het 5 - 1. Sannen kwam vanaf rechts de zestien in en werkte de bal beheerst langs doelman Van Heesch. Daarna kregen de gasten nog een goede kans via Sleenhoff, hun beste speler. De ODC-verdedigers verzuimden om hem af te stoppen maar doelman Verhoeven bleef goed kijken en bracht redding. In de 70e minuut maakte Van den Biggelaar er 6 - 1 van. Vanaf rechts kwam hij naar binnen om met links in de korte hoek af te ronden. In de slotfase liet Baardwijk het helemaal lopen en kreeg ODC kans op kans. Dat leidde nog tot twee doelpunten. In de 84e minuut scoorde Van Lokven zijn tweede treffer nadat Van den Biggelaar eerst nog op de keeper was gestuit (7 - 1). In de blessuretijd kwam er nog een achtste doelpunt op het scorebord te staan. Invaller Mark Verhagen zag zijn inzet via de binnenkant van de paal in het net gaan na een aanval over rechts.

Door de 8 - 1 zege is ODC opgeschoven van de vijfde naar de vierde plaats op de ranglijst met 20 punten uit 11 wedstrijden. De achterstand op koploper CHC blijft drie punten. Vlijmense Boys en Zwaluw VFC staan gedeeld tweede. Zij hebben allebei één puntje meer dan ODC.

Volgende week zondag 15 december spelen de tricolores hun laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Ze gaan dan in Den Bosch op bezoek bij rode lantaarndrager BVV. In stadion De Vliert wordt om 14.00 uur afgetrapt.