&

ODC 1 - FC Engelen 1

Tien ODC-ers knokken zich voorbij FC Engelen

ODC heeft zondag 24 november de thuiswedstrijd tegen FC Engelen, de nummer twee op de ranglijst, met 3 – 1 gewonnen. Joep Timmermans bracht de tricolores vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Vanaf de stip kwamen de bezoekers nog voor rust langszij.

Nadat captain Roel van Lokven direct rood kreeg, leek het lastig te gaan worden voor ODC. Maar niks bleek minder waar want met tien man werden na de pauze toch nog de drie punten gepakt. Fraaie treffers van Joep van der Meijden en Just van Wijk zorgden ervoor dat er na 90 minuten 3 - 1 op het scorebord stond. Door de overwinning is ODC opgeschoven naar de gedeeld vijfde plaats op de ranglijst met 14 punten uit 9 wedstrijden.
Na de mooie 5 - 0 zege twee weken terug bij Vlijmense Boys waren de verwachtingen voorafgaand aan het thuisduel met FC Engelen hooggespannen. De ploeg die wordt gecoacht door oud-prof Anthony Lurling stond voorafgaand aan de wedstrijd tweede met evenveel punten als koploper CHC maar met een slechter doelsaldo. De gasten uit Engelen kregen al in de eerste minuut een goede kans. Een verdwaald schot van ver dreigde in het doel te gaan maar doelman Robbie Roelofs wist dat met een knappe redding te voorkomen waarna hij ook de rebound nog wist te keren. In de 9e minuut kreeg ODC een hoekschop. Joep van der Meijden mikte daarbij in tweede instantie op de korte hoek. Zijn schot kwam op de paal waarna Joep Timmermans de terugkomende bal met links hard in het doel schoot: 1 - 0. Het duurde niet lang voordat de gasten de kans op de gelijkmaker kregen. Spits Luca Schrier ging na een snelle aanval alleen op het doel af maar kreeg de bal niet goed onder controle waardoor het gevaar geweken was. De wedstrijd kabbelde daarna voort en lag vaak langdurig stil bij overtredingen. Na ruim een half uur veerde het publiek op toen Van der Meijden verwoestend uithaalde en zijn schot via de lat terug het veld in zag komen. In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf gebeurde er veel. Eerst kreeg FC Engelen links buiten de zestien een vrije trap te nemen die in de Boxtelse muur terecht kwam. De scheidsrechter oordeelde dat er daarbij sprake was van hands en legde de bal op de stip. Dylan Domingues schoot de bal vanaf elf meter feilloos binnen: 1 - 1. Een paar minuten later maakte aanvoerder Roel van Lokven aan de zijlijn een overtreding op zijn tegenstander. Tot ieders verbazing trok de leidsman direct rood en moest de Boxtelse ploeg met tien man verder.

Na de pauze gebeurde er aanvankelijk weinig. De verwachte druk van de gasten bleef uit. Het hardwerkende ODC kwam met een man minder eigenlijk nauwelijks in de problemen. Na verloop van tijd kreeg de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch door dat er misschien nog wel meer in zat dan een gelijkspel. Van der Meijden, Sjoerd van Lokven en Lex van den Biggelaar kwamen meerdere keren dreigend door. In de 71e minuut kwamen de tricolores opnieuw op voorsprong. Van der Meijden kwam vanaf links naar binnen gedribbeld en schoot de bal met rechts precies voorbij keeper Samet Uluman in de hoek: 2 - 1. ODC liet zich daarna inzakken en gokte op de omschakeling. In de 82e minuut ging het even mis achterin en kreeg Domingues namens de gasten de kans op 2 - 2. Uitblinker Roelofs voorkwam dat echter met een fantastische redding. Meteen daarna gooide ODC de wedstrijd in het slot. Van den Biggelaar bracht na een mooie individuele actie invaller Just van Wijk in stelling die met een fraai schot voor de 3 - 1 zorgde. Nadat er al 90 minuten op de klok stonden, telde de scheidsrechter er meer dan tien minuten blessuretijd bij. Het was vervelend dat in de extra tijd juist doelman Roelofs bij opnieuw een goede redding in botsing kwam met een tegenstander en naar de kant moest. Het betekende een domper op de Boxtelse feestvreugde.

Door de zege is ODC nu opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst die het moet de delen met DVG. De beide ploegen uit de gemeente Boxtel hebben 14 punten uit 9 wedstrijden. Dat zijn er 6 minder dan koploper CHC, de ploeg waarbij de tricolores volgende week zondag 1 december op bezoek gaan. In Den Bosch wordt om half drie afgetrapt.