&

ODC 1 - VFC Zwaluw 1

ODC pakt eindelijk weer drie punten

Na drie nederlagen op rij heeft ODC zondag 20 oktober eindelijk weer eens gewonnen. In een hectisch en bij vlagen onvriendelijk duel werd Zwaluw VFC met 4 - 2 verslagen na een 1 - 1 ruststand. Joep van der Meijden was de grote man bij de tricolores met twee treffers en een assist. De andere Boxtelse treffers kwamen op naam van Lex van den Biggelaar en Sjoerd van Lokven.

Door de zege is ODC opgeklommen naar de 9e plaats op de ranglijst met 6 punten uit 5 wedstrijden.

Na drie nederlagen op rij was er voor ODC alles aan gelegen om het thuisduel met Zwaluw VFC in winst om te zetten. De Vughtenaren waren de competitie een stuk beter gestart dan ODC en hadden voorafgaand aan de wedstrijd 5 punten meer. Trainer Carlo Vorstenbosch had ondanks de verliespartij van vorige week tegen DSC het vertrouwen gegeven aan dezelfde 11 spelers.ODC begon het beste aan de wedstrijd. Nadat Just van Wijk in de 12e minuut een bekeken lob tot corner verwerkt zag worden, profiteerde ODC in de 15e minuut van geklungel in de Vughtse defensie. Lex van den Biggelaar pikte de bal rond de middenlijn op, passeerde een paar tegenstanders en hield oog in oog met doelman Niels Mulders het hoofd koel: 1 - 0. Zwaluw VFC ging direct in de achtervolging. Een voorzet vanaf rechts werd door Tommy Kreté op een haar na gemist waardoor ODC-keeper Robbie Roelofs kon ingrijpen. In de 21e minuut werd het gelijk. De ODC-defensie zag er allesbehalve solide uit en Martin de Laat profiteerde daar namens de gasten optimaal van: 1 - 1. Zwaluw VFC bleef het laatste deel van de eerste helft dreigend. De Boxtelse verdediging had het vooral lastig met de rappe Julius Emmanuel die vanaf links steeds voor gevaar zorgde. Ook ODC kreeg in die fase een paar goede mogelijkheden maar Joep van der Meijden en Sjoerd van Lokven kregen de bal in de eindfase van de aanval niet goed onder controle.

ODC begon sterk aan de tweede helft. In de 52e minuut leidde dat tot een nieuwe Boxtelse voorsprong toen Van der Meijden een goedlopende aanval knap afrondde (2 - 1). Vrijwel meteen was het bijna weer gelijk. ODC stond achterin opnieuw te blunderen en mocht van geluk spreken dat De Laat het niet afstrafte en de bal via de paal naast schoot. In de 57e minuut ontstond een opstootje toen Emmanuel zijn tweede gele kaart kreeg nadat hij wraak wilde nemen na een overtreding die op hem was begaan. Toen de gemoederen bedaard waren, was het 11 tegen 10 en probeerde ODC de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Bijna lukte dat Stijn Smulders die een vrije trap van Van den Biggelaar via de lat over kopte. Maar de 3 - 1 viel als nog toen Van der Meijden er op links op snelheid vandoor ging en Sjoerd van Lokven bediende die via de onderkant van de lat raak schoot: 3 - 1. Niet veel later viel ook de 4 - 1. Uitblinker Van der Meijden tekende voor die treffer na een een-tweetje met Aerd van Brunschot. In de slotfase leek het nog even spannend te worden. De Laat schoot van ver een vrije trap binnen (4 - 2) toen de ODC-defensie weer niet alert was. Gelukkig bleef het daarbij en kon ODC eindelijk weer eens drie punten bijschrijven.

Volgende week zondag 27 oktober speelt ODC opnieuw thuis. De tegenstander dan is Trinitas Oisterwijk