&

ODC 1 - vv Trinitas Oisterwijk 1

ODC deelt de punten met Trinitas

Zondag 27 oktober : ODC heeft met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen Trinitas, de nieuwe fusieclub uit Oisterwijk. De gasten kwamen na ruim 20 minuten spelen op voorsprong maar vlak voor rust bracht Lex van den Biggelaar ODC weer langszij. Na de pauze hadden de tricolores aanvankelijk de beste kansen maar in de slotfase voorkwam doelman Robbie Roelofs met enkele goede reddingen een nederlaag. Al met al mocht ODC daarom niet klagen over het gelijke spel.

Na de zwaar bevochten overwinning van vorige week op Zwaluw VFC hoopte ODC die lijn door te kunnen trekken naar de thuiswedstrijd tegen Trinitas. De Oisterwijkse fusieclub had voorafgaand aan het duel twee punten meer dan de mannen van trainer Carlo Vorstenbosch. De gasten waren voor de pauze de betere ploeg. ODC kwam met name in de beginfase nauwelijks van de eigen helft af. Dat kwam vooral omdat men veel te slordig in de opbouw was. De ballen werden vaak snel weer ingeleverd bij de tegenstander. Trinitas kreeg een paar corners te nemen die steeds gevaarlijk richting het Boxtelse doel draaiden. In de 22e minuut kwam ODC op achterstand. Max van Dongen kwam namens Trinitas als een duveltje uit een doosje te voorschijn en tikte de bal voorbij doelman Robbie Roelofs in het doel: 0 - 1. Vlak daarna kreeg ODC uit een corner de kans om langszij te komen maar de inzet van Paul Smulders ging via keeper Ramon Doomen naast. Meteen daarna kreeg Trinitas de kans op 0 - 2 maar Job Viellevoye verzuimde om te profiteren van onoplettendheid in de Boxtelse defensie. Zo rond de 30e minuut zette ODC een goede aanval op. Lex van den Biggelaar bracht vanaf de linkerkant Sjoerd van Lokven in stelling die vervolgens de bal rakelings over het Oisterwijkse doel schoot. In de 37e minuut kreeg de thuisploeg een hoekschop te nemen. Joep van der Meijden gooide de bal hoog voor het doel op Joep Timmermans. De mee opgekomen verdediger legde met het hoofd terug op Van den Biggelaar die de gelijkmaker binnenwerkte (1 - 1).

Na de thee speelde ODC veel meer op de helft van de tegenstander dan in het eerste bedrijf. Het leidde al snel tot een goede kans voor Tijn Boons. Op aangeven van Lennart Sannen schoot hij de bal echter over het doel. ODC werd sterker en sterker en een nieuwe Boxtelse treffer hing in de lucht. Na een rush over links ging een schot van Van der Meijden maar net naast. Keeper Doomen moest in de 65e minuut handelend optreden bij een schot van Van den Biggelaar en zag even later een poging van captain Roel van Lokven rakelings naast gaan. In de 76e minuut hadden de tricolores pech dat een kopbal van Timmermans via Doomen en de lat over ging. Het laatste kwartier leek de angst voor een nieuwe nederlaag in de Boxtelse ploeg te sluipen. Er werd nauwelijks nog gevoetbald en in verdedigend opzicht werden rond de zestien diverse overtredingen gemaakt. Trinitas mocht daardoor een paar keer gevaarlijk aanleggen via vrije trappen. Gelukkig was doelman Roelofs steeds op zijn post. In de blessuretijd leken de gasten alsnog op voorsprong te komen via aanvoerder Peter de Jong. Hij ontsnapte aan een paar Boxtelse verdedigers maar weer was Roelofs attent met knappe redding waardoor ODC uiteindelijk blij mocht zijn met een puntje.Na 6 wedstrijden staat ODC nu met 7 punten op de 11e plaats. Dat is eigenlijk veel te laag voor een club als ODC maar de onderlinge verschillen op de ranglijst zijn nog klein.

Volgende week zondag 3 november gaat ODC in Drunen op bezoek bij RKDVC. De wedstrijd in Drunen begint al om 14.00 uur.