&

RKDVC 1 - ODC 1

ODC 1 speelt ook gelijk tegen RKDVC 1

ODC heeft evenals vorige week met zondag 3 november 1 - 1 gelijkgespeeld. Halverwege de eerste helft scoorde Sjoerd van Lokven vanaf de stip de 0 - 1. Direct na de pauze kwam de thuisploeg langszij. In de mede door het gladde veld hectische tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord waardoor de beide ploegen de punten moesten delen. ODC blijft door dit resultaat 11e op de ranglijst en heeft nu 8 punten uit 7 wedstrijden.

Het loopt dit seizoen nog wat stroef bij ODC 1. Om wat te stijgen op de ranglijst zou het goed zijn als er weer eens drie punten bijgeschreven zouden kunnen worden. Dat zou dan moeten gebeuren in de uitwedstrijd tegen RKDVC. Maar de recente geschiedenis leert ons dat de tricolores het de laatste jaren steeds moeilijk hebben in Drunen. Op het door de regen moeilijk bespeelbare gladde veld, kreeg ODC zowat vanaf de aftrap de eerste kans van de wedstrijd. Lex van den Biggelaar kwam in kansrijke positie maar schoot de bal van dichtbij naast. De thuisploeg werd gaandeweg wat sterker maar tot echt doelgevaar leidde dat aanvankelijk nog niet. In de 23e minuut sneed Joep van der Meijden vanaf links de zestien in. Hij zocht de één-twee met een medespeler maar zag de bal op de hand van een Drunense verdediger komen. De scheidsrechter wees naar de stip waarna Sjoerd van Lokven de toegekende strafschop onberispelijk binnenschoot: 0 - 1. Na de openingstreffer volgde er een fase waarin de beide partijen er niet in slaagden om de bal langdurig in de eigen ploeg te houden. Dat kwam mede door het natte veld. Er werden ook behoorlijk wat overtredingen gemaakt waardoor de scheidsrechter het spel steeds moest onderbreken. Vlak voor rust was ODC nog een keer gevaarlijk. Joep Timmermans speelde bij een vrije trap uitstekend in op Sjoerd van Lokven die binnen de zestien de bal net niet goed onder controle kon krijgen.

Meteen na rust viel de gelijkmaker. Vanuit de omschakeling kwam de bal bij Thomas Fitters die zich knap vrijspeelde en ODC-keeper Robbie Roelofs kansloos liet: 1 - 1. Na de gelijkmaker ging de Boxtelse ploeg wat meer druk zetten op de verdedigers van RKDVC. Het leverde ODC wat kansen op maar de ploeg speelde te slordig om daar van echt te profiteren. In de 50e minuut kwam de bal na een goede aanval via invaller Stein van Brunschot bij Van den Biggelaar. De linkspoot legde terug op Tijn Boons maar diens schot kon door RKDVC-keeper Jordan Levy eenvoudig worden gekeerd. In de 66e minuut kwam linksback Just van Wijk goed mee op. Hij speelde op het juiste moment Van Brunschot aan die echter weer op keeper Levy stuitte. Een kwartier voor tijd verzuimde diezelfde Van Brunschot om een enorme fout in de Drunense defensie af te straffen. Hij had te veel tijd nodig waardoor de RKDVC-verdediging alsnog kon ingrijpen. In de slotfase ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. ODC kwam er nauwelijks nog uit en mocht van geluk spreken dat een schot van een Drunense aanvaller vijf minuten voor tijd op de lat uiteen spatte. Daardoor bleef het bij 1 - 1 en kon ODC een puntje bijschrijven.

ODC staat na dit resultaat nog steeds elfde op de ranglijst. Dat is nog steeds laag voor een club als ODC. Het ontbreekt de ploeg vooral aan vertrouwen. Daarom zou het goed zijn als er een paar keer achter elkaar gewonnen zou worden want dan komt het vertrouwen vanzelf. Hopelijk kan daar volgende week zondag 10 november een begin mee worden gemaakt. ODC speelt dan uit tegen Vlijmense Boys. In Vlijmen wordt om half drie afgetrapt.