Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

RKSV Boxtel 1 - ODC 1
 

 

El Clasico RKSV Boxtel 1 - ODC 1 eindigt in gelijkspel

Zondag 26 januari zag het er naar uit tot vijf minuten voor rust dat ODC voor het eerst sinds jaren in een competitiewedstrijd met drie punten naar huis zou gaan vanaf sportpark Munsel. Door doelpunten van Job Meijdam en Bart Dammers stonden de tricolores comfortabel met 0 - 2 voor. Maar nadat Roel van Lokven de bal op de doellijn met de hand tegenhield en met rood moest vertrekken, zag het er opeens heel anders uit. Rick van Lier benutte de toegekende strafschop en na rust kon het tiental van ODC niet voorkomen dat Ronald Boudewijn RKSV Boxtel langszij bracht (2 – 2). Achteraf zullen de mannen van trainer Jeroen van Bezouwen tevreden zijn met een puntje. Door het gelijke spel blijft ODC op de derde plaats staan en heeft het drie punten minder maar ook een wedstrijd minder dan RKSV Boxtel.

Vooraf had ODC de betere papieren in de streekderby tegen RKSV Boxtel. De tricolores waren met een 5 - 0 overwinning op DSC goed uit de winterstop gekomen terwijl tegenstander Boxtel de tweede seizoenshelft was begonnen met een nederlaag bij Buren. De tricolores maakten die favorietenrol in de beginfase meer dan waar. De beide spitsen Bart Dammers en Remco Schellekens zorgden vanaf het beginsignaal constant voor gevaar voor het doel van de thuisploeg. In de tiende minuut kwam de ploeg van trainer Jeroen van Bezouwen op voorsprong. Bij een corner van Dammers torende centrumverdediger Job Meijdam boven alles en iedereen uit en kopte steenhard tegen de onderkant van de lat waarna de bal via een verdediger van de Munselploeg in het doel ging: 0 – 1. ODC bleef daarna de betere ploeg met veel dreiging naar voren. In de 22e minuut deed Schellekens goed werk door de bal tussen drie tegenstanders bij zich te houden en precies op het juiste moment af te spelen aan Dammers die koelbloedig afrondde: 0 – 2. De tricolores zaten op dat moment op rozen en het leek er op dat de voorsprong eerder vergroot zou worden dan dat Boxtel iets terug zou doen. Vlak voor rust kantelde de wedstrijd echter. Boxtel kreeg aan de rechterkant van het veld een vrije trap te nemen waarbij de ODC-verdediging de bal maar niet weg kreeg. Uiteindelijk keerde Roel van Lokven een inzet op de doellijn met de hand waarna de arbiter de bal op de stip legde en Van Lokven met rood kon inrukken. Rick van Lier benutte de toegekende strafschop feilloos waardoor de beide teams met 1 – 2 de rust in gingen.

Na rust had ODC het met tien man erg moeilijk. De Molenwijkploeg kon niet meer dan tegenhouden en hopen op een ingeving voorin van Dammers of Schellekens. Het tweetal werd echter keer op keer met een meerderheid aan Boxtel-verdedigers geconfronteerd. De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker die niet uit kon blijven. In de 68e minuut kwam de bal na een hoekschop voor de voeten van Ronald Boudewijn die hard uithaalde waarna de bal onder ODC-keeper Robbie Roelofs in het doel verdween: 2 - 2. In de laatste 20 minuten zette Boxtel alles op alles om ook nog de winnende treffer te scoren maar de ODC-defensie bleef goed op de been. De Boxtelse spitsen Van Lier en Pascal van den Brand werden goed aan banden gelegd door Meijdam, Willem van de Kerkhof en Paul Smulders. Pas in de laatste tien minuten wist ODC zelf weer kansen te creëren. Rob Scholten stuitte in de 82e minuut na een mooie aanval op doelman Raymon Strik en in de blessuretijd had dezelfde Scholten de pech dat de scheidsrechter in een door hem uitgelokte handsbal van een Boxtel-verdediger geen penalty zag. Uiteindelijk bleef het bij 2- 2, een uitslag waar de tricolores vrede mee zullen hebben gezien het feit dat men een groot deel van de wedstrijd met een mannetje minder speelde.

Volgende week zondag 2 februari speelt ODC thuis tegen Baardwijk. De wedstrijd begint zoals altijd om 14.30 uur.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


26-01-2014
 
 
RKSV Boxtel 1 - ODC 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)