&

Boxtel E2 - Zwaluw VFC E2

De Beloftes van de E2 pakken drie punten...

De carnaval is weer achter de rug en gelukkig zijn alle Beloftes hier ongeschonden uit de strijd gekomen. Met een bijna complete ''Fitte'' selectie op Tijntje na die nog op de lange latten km' ers aan maken was ontvingen De Beloftes van de E2..... Zwaluw E2 uit Vught. Onze eerste competitie wedstrijd ging helaas verloren. Maar vandaag in de teambespreking de goeie punten naar voren gehaald en afgesproken dat er vandaag op Sportpark Munsel niets te halen viel.

Op een iets te harde ondergrond begonnen De Beloftes fel aan de wedstrijd het harde veld was voor iedereen even wennen maar De Beloftes gingen hier het beste mee om. Freek hield achter in alles scherp in de gaten en liep waar nodig alles mooi dicht en waar kon schoof Freek prima in. Na een minuutje of vijf gaf  Groenie een splijtende diepte bal op Jenzie .....Jenzie lag op snelheid en snelde zijn directe tegenstander voorbij rechts van het doel mocht hij verwoestend uithalen maar zijn pegel ging maar rakelings over de lat...... Ook een geplaatst schot van Luuk kon de keeper van Zwaluw maar net redden ...waar Matai een paar mooie kansen liet liggen zijn linkerbeen moet deze week nog wat worden bijgesteld. In de eerste helft had onze keeper ''Kermit'' niets tot weinig te doen op een klein schotje na dan.........waar Kermit nog niet warm of koud van werd. De Sliding Man en Tygo legden Zwaluws gevaarlijke rechterkant stevig aan banden.

Na weer een prima dieptebal vanuit achteruit werd nu Godfred alleen op de keeper afgestuurd waar een geplaatst schot beter was geweest schoot Kumi nu recht op de keeper....we drongen stevig aan en het was wachten op onze openingsgoal.  Freek kreeg de bal niet ver van vijandelijk doel speelde zich knap vrij en schoot met precisie de bal tegen de touwen 1-0 eindelijk we kregen waar we recht op hadden de voorsprong BAM De goede leidsman DHR Franco van de Eerde uit Klootsesbroek die een prima scheidsrechter blijkt te zijn blies voor rust.

In de tweede helft met een 1-0 voorsprong en Freek nog prima in vorm wilde we zo snel mogelijk de 1-0 voorsprong uitbreiden. Dat die grotere voorsprong er ging komen was wel duidelijk alleen gaf Zwaluw zich nog niet zomaar gewonnen. En moest Kermit een keer heldhaftig de gelijkmaker voorkomen gelukkig stond hij zijn menneke.......en kwamen we met de schrik vrij. Na corner 16 gaf Luuk bij corner 17 weer  gevaarlijk voor de bal kwam voor de voeten van Tygo zijn schot werd wat van richting veranderd en viel voor de rechterteen van Jenzie die de  2-0 binnen werkte ...............en met een pijnlijke teen liet Jenzie zich eventjes vervangen. Na deze 2-0 kwam Zwaluw wat uit zijn schulp waar De Beloftes wat meer ruimte kreeg voorin. Met een paar gevaarlijke counters waren er een paar mooie schietkansen niet aan Groenie besteed een weekje niets doen is bij Groenie niet goed gevallen. Ook ..De Sliding Man en Tygo konden aanleggen voor een schot  maar werden bekwaam door Zwaluws keeper gered. Tien minuten voor tijd maakte Zwaluw toch uit het niets de aansluitingstreffer door niet in te grijpen achterin fabriceerde de Zwaluw speler een minuscuul schotje de bal was de koele Kermit te machtig helaas ging de bijna foutloze Kermit in de fout het rollertje floepte door zijn te koude vingertjes aai ...Kermit baalde natuurlijk als een koude stekker.

Kom op Beloftes niets aan de hand werd er door onze  trouwe supporters langs de kant van het veld geroepen ook onze huisfotograaf Hans Verberk van BoxtelDigitaal  stelde zijn camera op vijandelijk doel en wist dat het wel goed ging komen. En inderdaad De Beloftes lieten zich niet nog eens verassen De Sliding Man-Freek-Groenie hielden prima stand onder een klein druk offensiefje van Zwaluw. Tygo Schellen die ook vandaag een prima wedstrijd speelde ging er op volle snelheid met de bal vandoor zijn prima voorzet op Luuk bij de eerste paal was op maat Luuk speelde zich mooi en behendig vrij en zijn schuivertje ging langs de keeper in de lange hoek 3-1. Zwaluw gaf zich gewonnen en De Beloftes speelde de gewonnen wedstrijd vakkundig uit. Drie verdiende punten konden worden bij geschreven en dit smaakt naar meer .

As Zaterdag ontvangen De Beloftes van de E2 op Sportpark Munsel..... Vlijmense Boys E1 aanvang wedstrijd 09:00 uur tot dan.