&

RKSV Boxtel E2 -VFC Zwaluw E3

De Beloftes van de E2 komen goed weg in Boxtel

Twee weken geleden won PSV van Ajax met 2-1 dit was hoog nodig om het kampioenschap in de eredivisie niet uit het oog te verliezen. Vorige week wonnen onze Beloftes van de E2 van koploper ODC dit was ook van groot belang om het kampioenschap in onze competitie in het vizier te houden. Gisteravond verspeelde PSV twee duren punten tegen Excelsior zou dit hun nu het Kampioenschap kosten ??

Zaterdag 17 oktober verspeelde onze Beloftes van de E2 ook twee punten thuis tegen Zwaluw E3 kwamen onze Beloftes van de E2 niet verder dan 2-2.... Zouden onze kansen op het kampioenschap verkeken zijn......????? Op het einde kunnen we het zeggen maar met een 2-2 gelijkspel kwamen we nog goed weg. Op een druilerige Zaterdagmorgen klonk om negen uur het beginsignaal met de nodige ''Dingetjes''voor dit beginsignaal vooraf begonnen De Beloftes van de E2 voortvarend. Zwaluw had het heel moeilijk en kwam maar moeilijk aan voetballen toe. De eerste grote kans was voor Stan ''Groenie''na een mooie rush langs de lijn speelde hij de bal een centimeter te ver van zijn schoen anders hadden we na 2 minuten spelen al op een voorsprong kunnen komen de keeper kon nu de bal oprapen helaas . Maar niet veel later was het dan wel al raak een scherp genomen corner van Luuk verdween ineens in het goal hij liet de keeper verdwaasd achter 1-0.

Toen ook Jensie niet veel later ook vanaf die kant een soort gelijk schot loste was de keeper weer verslagen een droomstart 2-0 na 9 minuten spelen terwijl Zwaluw amper een balletje had geraakt nou......oprollen zou je zeggen. Maar Zwaluw zeker geen slechte ploeg liet van zich horen Captain Jensie moest zijn manschappen flink aanmoedigen we kakte in verkeerde keuzes te slap in de duels en het was maar goed dat Stijn ''De Sliding man '' wel messcherp was anders was het voor rust al de verkeerde kant opgegaan. De verstwijfeling sloeg toe een bal die ruimschoots langs zou gaan wilde Kevin ''Kermit'' in zijn enthousiasme pakken de bal schoot van zijn knie en ging corner . Uit deze corner maakte Zwaluw voor rust de 2-1 en was de wedstrijd weer helemaal open. Kom op Boys vasthouden hou het in de verdediging gesloten vecht voor elke bal en probeer de voorsprong eventueel uit te bouwen was het advies van de twee Leiders.

Zwaluw drukte wij loerde op de counter balverlies van Zwaluw een snelle uitbraak van Jensie hij gaf de bal op tijd aan Luuk mee Luuk kon nu alleen op de keeper af oog in oog ging zijn schot hoog over later was  ''Het Polletje'' van Hans van Breukelen neergestreken op Sportpark Munsel veld 2a............. want anders zat ie gewoon Papa waren Luuks woorden. Tja dit had ons wat lucht gegeven en wellicht was de storm van Zwaluw wat gaan liggen. Maar toen niet veel later Godfred ook nog een dotje van een kans liet liggen weet je het al dit kan niet blijven duren De Man Man Off the Match ...Stijn hield ons op de been.. Tijntje perste alles eruit en ook " De Tank" Freek ook niet helemaal okselfris hield veel tegen. Gezegd moet worden ook Tygo,Matai,Stan echt iedereen deed natuurlijk zijn best en vocht voor wat ie waard was maar het was eigenlijk niet meer voetballen maar tegen houden hier en daar kwamen er pijntjes............. Zwaluw rook bloed. We kwamen een paar keer goed weg bal op de paal ,redding "Kermit",schot voorlangs oefffff maar we kwamen telkens met de schrik vrij maar net als gisteravond PSV-Excelsior  viel de gelijkmaker in de laatste minuut. Zwaluw perste er nog een CORNER uit " Kermit" stompte nog wel maar de bal viel precies voor de voeten van drie Zwaluwtjes geheel vrijstaand de 2-2 sloeg in als een BOM. Maar maar maar maar Jensie ging er met de bal vandoor zouden wij dan toch geheel onverdiend vies de drie punten in Boxtel houden het schot miste kracht en precisie en het was afgelopen de Scheidsrechter blies voor einde wedstrijd.

Teleurstelling de overwinning vorige week tegen ODC was nu minder fraai geworden maar er is nog niets aan de hand, Onze jongens hebben laten zien voor elkaar te willen vechten dat zijn natuurlijk ook drie punten waard. Onze tegenstander van vandaag Zwaluw pakt echt nog wel punten tegen onze mede koplopers daar zijn wij van overtuigd dus er is nog helemaal niets beslist in de 3e Klasse 3.37.

De Beloftes van de E2 spelen volgende week thuis op Sportpark Munsel tegen ODC E7 aanvang wedstrijd 09:00 uur.