&

Winterkampioen Dames 1 VC Blox

Vrijdag 29 november in een up-tempo wedstrijd pakt Dames 1 van VC Blox ook in Den Dungen tegen HLB de volle winst en hebben zij zichzelf in hun voorlaatste wedstrijd gekroond tot kampioen van deze eerste competitiehelft.

Snel spel, lef tonen en plezier hebben was het credo van deze wedstrijd. Bij de start van de wedstrijd hadden de zenuwen nog de overhand bij Blox en gingen HLB en Blox gelijk op. Door de hoge servicedruk en explosieve aanvallen had Blox duidelijk de lead maar HLB kon goed volgen. Gaandeweg de eerste set verdwenen de zenuwen naar de achtergrond en met hulp van het massaal meegereisde publiek sleepte Blox de eerste set met ruime cijfers binnen, 25-14.

Aanval na aanval na aanval, het was een waar spektakel in de tweede set. De prima verdediging en passing stelde Heidi van Pinxteren in staat om als spelverdeelster de ballen neer te leggen waar zij wilde. De variatie in aanvallen was ongekend groot waarbij alle speelsters in elkaars slipstream excelleerden. Hanna van Esch en Sanya Penninx kregen de ballen van Heidi lekker bij de antenne en wisten dit met harde smashen of geplaatste ballen te belonen. Dia Janna Ariëns kreeg ook alle gelegenheid om met mooi geplaatste aanvallen punten te scoren. De verdediging was dermate op orde dat er weinig punten werden weggegeven en het spel volledig door Blox werd gedicteerd. Setwinst 25-11.

Setwinst in de derde set was voldoende voor het kampioenschap, dat bracht druk met zich mee waardoor het publiek een spannende gelijk opgaande set kreeg voorgeschoteld.  Bij eigen servicebeurten hield Blox de druk hoog om ervoor te zorgen dat HLB moeite had om tot goede aanvallen te komen. Op Mid waren de looplijnen fenomenaal en met stijgballen, omloopballen en prikballen brachten Carmen Steenbakkers en Daphne van Meurs de tegenstander tot wanhoop. Ook HLB had de smaak goed te pakken en wist met harde services en smashes het Blox moeilijk te maken. Heidi wist met enkele lepe tweede ballen de tegenstanders te verschalken en het moraal van HLB Te breken. Elke van Rooij pakte verdedigend enkele belangrijke ballen op een moment dat de druk van HLB er goed op zat en maakte en passant ook enkele scherp geplaatste smashes. Ook twee 3-meter aanvallen van Carmen mogen niet onvermeld blijven. Setwinst 25-21.

Het winterkampioenschap was binnen na drie setwinsten. Het doel van de vierde set werd daarmee om ook de negende wedstrijd zonder setverlies af te sluiten. De dames konden de concentratie vasthouden en gingen op dezelfde voet verder. Heidi wist hen weer goed in stelling te brengen en ook deze set zat weer vol van gevarieerde aanvallen op buiten door Hanna en Elke, door Janne vanaf de Dia-positie en Carmen en Daphne vanaf mid. Zij hengelden samen de set binnen met 25-18.

Met nog één wedstrijd te gaan staan de dames bovenaan de ranglijst met 45 punten uit negen wedstrijden. Hoe mooi zou het zijn om als kampioen een clean sheet te houden en over twee weken de laatste wedstrijd ook met 4-0 af te sluiten!