Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

WSV de Keistampers
 

 

Bijzondere wandeltocht WSV de Keistampers

Bijzondere wandeltocht op 2 en 3 mei 2015 door Kampina en Oisterwijkse bossen en vennen i.s.m. evenement 150 jaar spoor in Boxtel.

Op 1 mei 2015 zal het 150 jaar geleden zijn dat de spoorverbinding Tilburg – Boxtel voor het eerst in gebruik genomen werd. De werkgroep spoor, onderdeel van de Heemkundekring Boxtel, is druk bezig met de voorbereidingen van diverse evenementen om deze mijlpaal te vieren. Boxtel zal in dat weekend bol staan van de activiteiten!

Op 2 en 3 mei wordt door Wandelsportvereniging “De Keistampers” uit Boxtel de jaarlijkse Kampinatocht gehouden met afstanden van 10 – 20 – 30 - 40 km. Starttijden zijn 10km van 08.30 tot 13.00 uur, 20km van 08.00 tot 12.00 uur, 30km van 08.00 tot 10.00 uur en 40 km van 08.00 tot 09.00 uur. De kosten bedragen leden wandelbond € 2,00 p.p. en niet leden € 3,00 p.p. kinderen inclusief een consumptiebon. Uniek dit jaar aan deze wandeltocht is dat de wandelaars op de 10 en 20 km in Oisterwijk gratis met de trein terug keren naar de start in Boxtel. (De deelnemers aan de 30 en 40 km lopen in een grote lus weer terug naar de startlocatie in Boxtel). De wandelaars die gekozen hebben voor de 10 km worden met een dubbeldeksbus, een z.g. dubbeldekker, naar de Kampina gebracht en vandaar loopt men naar station Oisterwijk.

Vanuit Boxtel wandelen over het schitterende natuurgebied Kampina en de Oisterwijkse bossen en vennen, eigendom van Natuurmonumenten, naar de mooie plaats Oisterwijk! Vandaar gratis met een speciaal vervoersbiljet over de spoorverbinding die 150 jaar geleden in gebruik genomen werd. Wie wil daar niet bij zijn?

Naast de gratis treinrit voor de wandelaars, die deelnemen aan de tocht van 10 of 20 km, zijn er voor alle wandelaars nog tal van activiteiten in Boxtel. Een enorme modelspoorbaan wordt opgesteld bij de startlocatie in het Jacob Roelands-lyceum aan de Grote Beemd, straattoneel in het centrum, braderie op 3 mei in de Stationsstraat die dan ook 150 jaar bestaat, modelspoorbeurs voor de verzamelaars bij het
startbureau, tentoonstelling over zaken die met het spoor en oud spoorwegmateriaal te maken hebben in museum Boxtel, diverse muziekgroepen hebben hun medewerking toegezegd, oude koetsen en rijtuigen en historisch bus materiaal pendelen tussen de diverse feestlocaties etc.

Maar als wandelsportvereniging gaat het ons vooral om de prachtige Kampinatocht die al jaren op het programma staat van veel wandelaars uit Nederland en België. Een topper!

Auteur Gerard Spijkers
Meer wandelsportnieuws >>>>


02-05-2015
 
 
WSV de Keistampers
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)