Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Bjorn vd langenberg fietsles van Marianne Vos
 

 

Bjorn van de Langenberg krijgt fietsles van Marianne Vos

Dinsdag 28 mei het toetje van mijn Alpe d'HuZes voorbereiding gekregen en dat wil ik graag even met jullie delen! Vos Sprang Capelle, toeleverancier van onze kwekerij had me vanwege hun
70 jarige bestaan uitgenodigd voor een fietsclinic met Marianne Vos. Familie? Nee, puur toeval, haha.

Samen met 30 andere gelukkige klanten mochten we een tochtje van zo’n 50 km maken met deze regerend Olympisch en Wereldkampioen wielrennen op de weg. Vanuit Sprang Capelle reden we door de polders richting haar thuishaven in Aalburg en terug. Ondanks de drukte bij ons op de kwekerij hoefde ik geen 2 seconde na te denken over deze uitnodiging, want deze kans krijg je waarschijnlijk maar één keer in je leven. Ik stond dus om 12:00 stipt bij de plaatselijke voetbalclub SC Capelle alwaar we werden ontvangen met een lunch. Na het welkomstwoordje van Marianne kregen we allemaal een fietsshirt van de Firma Vos. Helaas een paar maten te groot voor mijn afgetrainde klimmerslijf, maar dat mocht de pret niet drukken.
Vervolgens zijn we gaan omkleden en na de eerste foto’s zijn we om 14:00 van start gegaan voor onze tocht.

Uiteraard was het met 30 man meteen dringen om het beste plekje naast Marianne Vos. Ik moest het helaas doen met een plekje achter haar en uitzicht op haar afgetrainde kuiten. We zouden een rustig rondje rijden, maar ze kon het toch niet laten om 2 keer haar klasse te laten zien. Een kort klimmetje van een paar honderd meter over een brug bij de Maas greep ze aan om de groep even aan flarden te rijden. Ik was één van de weinige die nog net in haar wiel kon blijven zitten, maar dat ging wel met pijn en moeite. Vervolgens weer rustig verder gefietst en 5 km voor de finish had ik dan toch eindelijk mijn 10 Minutes of Fame naast Marianne. Uiteraard heb ik haar toen om de nodige tips gevraagd voor mijn AD6 deelname en gelukkig kreeg ik ook van haar de bevestiging dat ik een goede voorbereiding achter de rug heb!!

Met nog één kilometer voor de boeg moest er natuurlijk ook nog gesprint worden voor de zege en Marianne ging er weer als een speer vandoor. Weer kon ik net in haar wiel komen, maar zo sluw als ze is zette ze me meteen op de kant in de wind en liet ik me natuurlijk verleidden om de kop over te nemen en de gashendel open te trekken. Natuurlijk ging ze vrolijk in mijn wiel zitten en ik voelde hem met nog 200 meter te gaan al aankomen……. Zoefffff weg was ze!!! Haha, een schitterende ervaring die ze me nooit meer afpakken!

Na de nodige handtekeningen, foto’s en de douche hebben we onder het genot van een hapje en een drankje nog even nagepraat en deze geweldige dag afgesloten. Als aandenken kregen we nog een gesigneerd boek van haar biografie cadeau die bij thuiskomst rechtstreeks mijn koffer in ging om straks mee naar Frankrijk te nemen. Die zal ik de komende week eens op mijn gemak doorlezen en wie weet haal ik er nog extra motivatie uit om straks 6x de top te bereiken!!!

Bekijk ook Bjorn van de Langenberg Alpe d'HuZes blog pagina >>>>

Auteur : Bjorn van de Langenberg
Meer wielersport nieuws >>>>


28-05-2013
 
 
Alpe d'HuZes
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)